Google
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5194 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2442 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
CAR Invatamant Falticeni
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Şniţele prahovene

2 porţii – 40 minute

  • 500g carne de porc sau viţel slabă
  • 2 felii caşcaval
  • 2 felii şunca tip Praga
  • 1 cutie ciuperci (mică)
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 1 ou
  • 3 linguri făină
  • 250g pesmet
  • 2 cepe potrivite
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 cană apă
  • ulei pentru prăjit
  • ± sare, piper

Se toacă ceapa, se căleşte în 2-3 linguri de ulei, apoi se adaugă ciupercile. După 10 minute se pune pasta de tomate, oregano, boiaua şi 1 cană de apă. Se lasă să fiarbă până ce scade.

Între timp, se taie carnea în 4 felii, se bate cu ciocanul de şniţele şi se presară cu sare şi piper. Se trec feliile de carne prin ou amestecat cu făină şi 1 ceşcuţă de apă, apoi se tăvălesc prin pesmet.

Se prăjesc şniţelele în ulei şi când sunt bine rumenite, se scot pe un platou.

Se pun feliile de caşcaval şi şuncă pe 2 şniţele, se acoperă cu celelalte 2 şniţele. Deasupra se toarnă sosul de ciuperci şi se serveşte fierbinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şniţele prahovene.
 Vizualizări articol: 1650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şniţele prahovene5.052

Vanzare Service Automate Cafea
Iulius Mall - Regatul Inimioarelor
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte