Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Valoarea finală a taxei auto în funcţie de trei cerinţe CE

Guvernul va stabili valoarea finală a taxei de primă înmatriculare în funcţie de trei noi cerinţe ale Comisiei Europene, care însă nu vor schimba fundamental valorile propuse de experţii români, a declarat, ieri, ministrul Mediului, Korodi Attila.

Potrivit ministrului Korodi, Comisia Europeană a cerut României să stabilească un cuantum mai mare al taxei de primă înmatriculare în cazul maşinilor mai slabe din punct de vedre al tipului de catalizator euro folosit, ca taxa să scadă mai mult în funcţie de vechime în cadrul aceleiaşi grupe euro şi ca procedura de contestare a taxei să fie extinsă şi mai clar stabilită.

"Subliniez că modificările cerute de Comisie nu schimbă decât la nivel de virgulă, dacă vreţi, cuantumurile propuse de noi", a declarat Korodi, care a precizat că, în urma noilor cerinţe ale experţilor europeni, partea română lucrează încă la stabilirea valorilor pe care urmează să le legifereze.

Pe noul sistem de calcul al taxei, cea mai mare valoare a acesteia este de circa 5.500 de euro, fiind valabilă în cazul unei maşini non-Euro cu cilindreea de peste 3.000 de centimetri cubi veche de circa zece ani.

Datele prezentate nu sunt valori definitive, ele urmând să fie modificate uşor.

Piaţa auto - autoturisme şi vehicule comerciale - a urcat cu 23,7% în perioada ianuarie-noiembrie a anului trecut, comparativ cu intervalul similar din 2006. În primele 11 luni ale anului trecut au fost vândute 333.604 de vehicule noi.

 

Dornafarm şi-a majorat capitalul social

Distribuitorul de medicamente Dornafarm Suceava şi-a majorat capitalul social cu 4,78 milioane de lei, la 6,14 milioane de lei, prin aport în numerar, sub valoarea programată iniţial, se arată într-un comunicat al firmei transmis, ieri, pieţei Rasdaq.

Principalul acţionar al Dornafarm este farmacistul Ovidiu Constantin Rabanca, a cărei participaţie s-a diminuat de la 52,37% la 39,75% din acţiuni, în urma majorării capitalului social.

Sumele rezultate în urma majorării de capital vor fi alocate pentru creşterea capacităţii de producţie pentru produsele proprii, creşterea numărului de puncte de lucru retail, pentru construirea unui depozit, precum şi pentru obţinerea de licenţe pentru noi produse, se arată într-un anunţ al companiei.

Dornafarm deţine trei depozite de medicamente în Suceava, 11 farmacii, laboratorul farmaceutic Galenic şi are în portofoliu 34 de produse farmaceutice sub marcă proprie.

 

Lege pentru încurajarea folosirii ambalajelor biodegradabile

Ministrul Mediului, Korodi Attila, va propune o lege prin care pungile de plastic nebiodegradabile, disponibile gratis la comercianţi, să fie taxate "drastic" pentru a-i determina pe vânzători să folosească ambalaje alternative din materiale biodegradabile, pentru care nu se va percepe nici o taxă.

Ministrul nu are însă pârghiile legale pentru a interzice complet punerea în circulaţie a pungilor de acest fel, astfel încât există varianta ca, de la intrarea în vigoare a legii, unii agenţi economici să prefere, în loc de distribuirea gratuită a acestora, vânzarea lor pentru un preţ din care să-şi poată acoperi noua taxă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 5070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte