Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: Meleşcanu, la fel ca şi Chiuariu, împiedică începerea anchetelor împotriva miniştrilor

Duminică, 20 Ianuarie 2008 (14:34:10)

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că prin retrimiterea dosarelor miniştrilor la Cotroceni, Teodor Meleşcanu se înscrie "în aceeaşi contribuţie a lui Tudor Chiuariu de a împiedica începerea anchetelor penale" în cazul miniştrilor vizaţi.
 
  „Indiferent ce face Teodor Meleşcanu, acesta va trebui să dea drumul la avizul preşedintelui şi să îl transmită mai departe la Procuratură. Faptul îi mai lipseşte un dosar sau altceva este o chestiune de tergivesare a timpului, pe care domnul Meleşcanu o foloseşte, înscriindu-se şi dânsul exact în aceeaşi contribuţie a domnului Chiuariu de a împiedica începerea anchetelor penale în cazul miniştrilor asupra cărora planează suspiciuni de corupţie”, a declarat Theodor Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL a precizat că actualul ministru interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, „nu are nici un fel de competenţă în legătură cu luarea unei decizii cu privire la începerea anchetei penale a unor miniştri, decizia putând fi luată doar de preşedintele ţării sau de către Parlament”.

„Domnul Meleşcanu trebuie să trimită neîntârziat la Procuratură avizul preşedintelui de începere a urmăririi penale în cazul miniştrilor vizaţi, altfel se face vinovat de blocarea în contiuare a justiţiei în România, lucru pe care l-au făcut şi Călin Popescu Tăriceanu cu Tudor Chiuariu”, a mai spus Stolojan.

Ministrul interimar al Justiţiei Teodor Meleşcanu a dispus, sâmbătă, să fie restituite Preşedinţiei documentele referitoare la cei opt foşti sau actuali miniştri, primite cu o zi în urmă, pe motiv că nu reprezintă "dosarul cauzei".

"În conformitate cu solicitarea Preşedintelui României, ministrul interimar al justiţiei, domnul Teodor Viorel MELEŞCANU, a dispus, în cursul zilei de astăzi, 19 ianuarie, restituirea către Administraţia Prezidenţială a tuturor documentelor primite în cursul serii trecute, care vizează opt foşti şi actuali miniştri pentru care a fost cerută declanşarea procedurilor legale pentru începerea urmăririi penale", se arată într-un comunicat al ministerului remis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, conform MJ, ministrul "se află, în continuare, în imposibilitatea legală şi obiectivă de a-şi exercita atribuţiile prevăzute de Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială" şi a cerut specialiştilor din instituţie să analizeze demersurile legale care ar urma să fie întreprinse în continuare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: Meleşcanu, la fel ca şi Chiuariu, împiedică începerea anchetelor împotriva miniştrilor.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: Meleşcanu, la fel ca şi Chiuariu, împiedică începerea anchetelor împotriva miniştrilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte