Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În farmacii

Hrană otrăvită pentru bebeluşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii sanitari suceveni au intrat în alertă maximă în urma unor avertizări primite de la colegii din judeţele Iaşi şi Bacău, cum că în farmaciile din judeţ sunt puse în vânzare cutii cu mâncare pentru bebeluşi, în a cărei compoziţie intră nişte substanţe extrem de toxice, care nu au voie să se găsească în alimente, cu atât mai mult în cele destinate copiilor.

În această săptămână, unităţile de profil despre care se ştia că au pus pe piaţă hrana otrăvită au fost luate la scotocit, dar s-a constatat că majoritatea cutiilor erau demult vândute.

Ieri, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, doctorul Ludovic Abiţei, a declarat că pe piaţa suceveană a pătruns un produs alimentar pentru copii, Baby Food, din Slovenia, cereale cu mere, care conţine chlormequat şi ochratoxin A, substanţe care nu sunt admise în alimente, cu atât mai mult în cele pentru copii.

 

Majoritatea cutiilor, vândute încă de anul trecut

Sursa citată a arătat că produsul respectiv a fost importat de SC FAR EAST TRADING SRL, din Bucureşti, şi a fost distribuit în judeţul Suceava prin două firme, una din Bacău şi alta din Iaşi, respectiv PARA-MID TRADE SRL şi TRANS EXPRES SRL.

În urma verificării, în această săptămână, a tuturor farmaciilor care au achiziţionat pentru comercializare acest produs, în total 12 cutii a câte 250 de grame fiecare, inspectorii sanitari nu au mai găsit decât două. „Opt cutii erau vândute înainte de 1 ianuarie, două fuseseră retrase de către firma distribuitoare, iar pe celelalte două le-am retras noi”, a punctat Abiţei, cu precizarea că cele două cutii au fost găsite într-o farmacie din Volovăţ şi respectiv Udeşti.

Alerta ASP vine după o alta, de săptămâna trecută, când inspectorii sanitari au pornit pe urmele a două tipuri de pastă de dinţi importată din China, Minnurse Germ Defense Flouride Toothpaste şi Bai Yu, care conţin în cantitate mare o substanţă toxică, şi anume dietilenglicol.

Până în prezent, aceste produse cosmetice nu au fost depistate pe piaţa suceveană.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrană otrăvită pentru bebeluşi.
 Vizualizări articol: 2438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Hrană otrăvită pentru bebeluşi1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(19 ian 2008, 23:35:10
Importatorii trebuie bagati la parnaie intrucat daca nu b.elesc ochii , b.elesc cariciul . Au o raspundere mare asupra produselor importate , sa nu le fie gandul numai la a pune botul la produse ieftine sa se faca apoi cu s.ula mare . Sa aiba grija in viitor ce produse pun pe piata , sa consulte cataloagele de specialitate asupra elementelor din compozitie si deasemeni neaparat le trebuie un specialist care sa avizeze importul , deci specialist in domeniu si nu hamali transformati peste noapte in stiu eu ce rang in cadrul firmei .

Ai pus pe piata produse periculoase ? platesti fratioare cu libertatea ! casca ochii mari

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte