Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Nu am verificat cariera lui Macovei, neavând dreptul în cazul celor avizaţi de Parlament

Duminică, 20 Ianuarie 2008 (16:26:20)

Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu a verificat cariera profesională a Monicăi Macovei, aşa cum a făcut în cazul Noricăi Nicolai, pentru că fostul ministru al Justiţiei fusese aprobat de Parlament, iar şeful statului nu are dreptul de a face verificări în astfel de cazuri.
  El a explicat, duminică, la întoarcerea din Georgia, că în cazul miniştrilor care sunt aprobaţi prin vot de Parlament, potrivit legii, şeful statului nu are dreptul să facă verificări asupra carierei profesionale.

Potrivit lui Băsescu, şeful statului face astfel de verificări doar în cazul miniştrilor propuşi pentru funcţii în Executiv, prin relaţia premier-preşedinte.

Preşedintele a adăugat că, în aceste cazuri, potrivit unei hotărâri a Curţii Constituţionale din aprilie 2007, referitoare la cazul Adrian Cioroianu, şeful statului, prin aceste verificări, înlocuieşte practic verificările şi audierile ce se fac în cazul miniştrilor ce trec prin Parlament.

“Foarte mulţi analişti, ziarişti, politicieni, se întreabă de ce am făcut investigaţii asupra carierei profesionale a Noricăi Nicolai şi nu legat de cea a Monicăi Macovei. Nu voi încălca niciodată legea. Eu am fost obligat să procedez la verificarea carierei profesionale din aprilie 2007, în urma unei hotărâri a Curţii Constituţionale”, a spus Băsescu.

El a explicat că a avut obiecţii în legătură cu candidatura lui Adrian Cioroianu pentru funcţia de ministru de Externe şi a refuzat să semneze decretul de numire a acestuia în funcţie, dar că, în momentul în care Parlamentul a decis prin vot asupra remanierii din care a făcut parte şi actualul deţinător al portofoliului Externelor, a semnat numirea acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Nu am verificat cariera lui Macovei, neavând dreptul în cazul celor avizaţi de Parlament.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Nu am verificat cariera lui Macovei, neavând dreptul în cazul celor avizaţi de Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte