Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2007 - Anul XII, nr. 301 (3670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioroianu a reafirmat, la Belgrad, poziţia României în problema Kosovo

Duminică, 16 Decembrie 2007 (15:57:58)

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a participat duminică la reuniunea diplomaţiei sârbe, unde a reafirmat susţinerea României pentru parcursul european al Serbiei şi pentru o soluţie negociată în conformitate cu dreptul internaţional şi acceptate de ambele părţi în cazul provinciei Kosovo.
  Cioroianu a spus, referindu-se la Kosovo, că în opinia României orice soluţie trebuie să fie conformă dreptului internaţional şi acceptată de ambele părţi. România susţine o soluţie negociată cu implicarea ONU, a spus ministrul, adăugând că România nu va recunoaşte independenţa provinciei Kosovo, deoarece crede că principiile dreptului internaţional trebuie respectate

Adrian Cioroianu a spus că Bucureştiului vrea, de asemenea, să atragă atenţia celorlalte state asupra consecinţelor pe care le poate avea situaţia din Kosovo.

Ministrul român a transmis un mesaj poporului sârb, spunând că pe de o parte NATO nu este un inamic al acestuia, iar pe de altă parte nu există o condiţionalitate directă legată de Kosovo în ceea ce priveşte parcursul european al Serbiei.

Adrian Cioroianu şi-a început discursul prezentându-şi ceea ce a numit "background-ul" său. "M-am născut la Craiova şi circumscripţia mea este Timişoara", a spus ministrul, declarându-se astfel familiar poporului sârb. El a spus o serie de cuvinte în limba sârbă, pe care le consideră repere legate de ceea ce-şi aminteşte despre Serbia din trecut.

Ministrul a adăugat că formaţia sa de istoric îi permite să ştie şi mai mult legat de această ţară şi din această perspectivă să perceapă provocările cu care se confruntă regiunea.

El s-a referit în discursul său cu precădere la viitorul Serbiei, adăugând că este nevoie de o Serbie stabilă şi democratică, ce poate duce la bun sfârşit reformele iniţiate.

Cioroianu s-a declarat convins că Belgradul a depus eforturi susţinute pentru a ajunge la rezultate bune, iar capacitatea instituţională a Serbiei va permite obţinerea de rezultate şi mai bune.

Cioroianu a reamintit celor prezenţi că vineri, la Consiliul European, România a susţinut necesitatea încheierii acordului de stabilizare şi de asociere până la sfârşitul lunii viitoare.

Ministrul s-a referit şi la relaţiile bilaterale dintre cele două state, apreciind că între România şi Serbia există un dialog complex pe o varietate de domenii.

Cioroianu a dat asigurări în ceea ce priveşte susţinerea României pentru îndeplinirea dezideratelor europene ale Serbiei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, la încheierea summit-ului UE, că, urmare a solicitării României, Consiliul European a decis crearea forţei de stabilitate în regiune, urmând ca în ianuarie să ia hotărârea referitoare la statutul provinciei Kosovo.

Şeful statului a apreciat că poziţia României exprimată la summit-ul UE pe tema Kosovo a fost "constructivă, europeană şi de apărare a interesului naţional".

El a subliniat că, în lipsa unei rezoluţii ONU şi fără respectarea principiilor fundamentale ale dreptului internaţional privind inviolabilitatea frontierelor, România nu va accepta soluţia privind statutul provinciei Kosovo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioroianu a reafirmat, la Belgrad, poziţia României în problema Kosovo.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioroianu a reafirmat, la Belgrad, poziţia României în problema Kosovo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de iarnă 4 porţii - 100 minute400g afumătură(şuncă, bacon, cârnaţi)1 ţelină mare1 sfeclă mare1 gulie mare100g fasole verde1 ardei gras roşu1 ardei iute2 morcovi100g linte verde100g paste scurte - tăiţei4 cartofi1... Citeşte