Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2007 - Anul XII, nr. 301 (3670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agricultura acreditează agenţiile de plăţi şi anunţă CE cu privire la eliminarea deficienţelor

Duminică, 16 Decembrie 2007 (14:00:14)

Ministerul Agriculturii a acreditat, sâmbătă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) şi va transmite Comisiei Europene (CE), în aceeaşi zi, o scrisoare în care va arăta că deficienţele din domeniu au fost eliminate.
  Acreditarea celor două agenţii de plăţi a fost realizată în baza unui raport elaborat de firma de audit extern Deloitte Audit.

"Ministrul Agriculturii a transmis comisarului european Mariann Fischer Boël scrisoarea privind stadiul pregătirii APIA, cu accent pe funcţionarea sistemului IT şi rezolvarea deficienţelor majore. Scrisoarea va fi însoţită de Raportul de audit final realizat de Deloitte Audit SRL, care arată că deficienţele majore semnalate în raportul intermediar din noiembrie 2007 au fost eliminate, ceea ce creează premisele pentru ca doamna comisar să propună stoparea procedurii de instituire a clauzei de salvgardare pentru agricultură", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, se va întâlni, marţi, cu Fischer Boël, una dintre temele discuţiilor vizând clauza de salvgardare.

Cele două agenţii de plăţi au avut până în prezent o acreditare provizorie.

Aplicarea clauzei de salvgardare înseamnă reducerea cu 25% a fondurilor UE pentru plăţile agricole. România ar trebui să primească circa 440 de milioane euro pentru plăţile fermierilor aferente anului 2007, iar aplicarea clauzei ar însemna pierderea unei sume de circa 110 milioane euro.

Comisia Europeană va decide, la 20 decembrie, dacă activează clauza de salvgardare în cazul sectorului agricol român, după ce a prelungit, până la 16 decembrie, termenul acordat României pentru rezolvarea problemelor privind sistemul de plăţi din agricultură. CE anunţase anterior, în luna octombrie, că termenul limită pentru remedierea deficienţelor este 9 noiembrie.

Ministerul Agriculturii a trimis în 8 noiembrie scrisoarea solicitată de Comisia Europeană privind progresele înregistrate, în care arăta stadiul implementării modulelor informatice şi dădea sigurări că nu vor fi efectuate plăţi înainte de finalizarea controalelor administrative şi în teren.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultura acreditează agenţiile de plăţi şi anunţă CE cu privire la eliminarea deficienţelor.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultura acreditează agenţiile de plăţi şi anunţă CE cu privire la eliminarea deficienţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de iarnă 4 porţii - 100 minute400g afumătură(şuncă, bacon, cârnaţi)1 ţelină mare1 sfeclă mare1 gulie mare100g fasole verde1 ardei gras roşu1 ardei iute2 morcovi100g linte verde100g paste scurte - tăiţei4 cartofi1... Citeşte