Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2007 - Anul XII, nr. 301 (3670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesorii de chimie şi fizică, instruiţi în meseria de laborant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii de fizică şi chimie din judeţul Suceava au început săptămâna aceasta cursuri de formare în meseria de laborant.

La instruire au participat peste 100 de cadre didactice din toate zonele judeţului, interesate de această activitate de formare continuă. Profesorii provin, în mare parte, din instituţiile de învăţământ în care nu există la ora actuală laboranţi.

Primul modul al cursurilor a constat în  abordarea unor teme referitoare la legislaţia în vigoare cu privire la funcţionarea laboratoarelor de chimie şi fizică, portofoliul laborantului, monitorizarea activităţilor în laboratoarele şcolare.

Al doilea modul, care s-a derulat ieri, constă în activităţi practice, lucrări de laborator din programele şcolare în vigoare, inclusiv prezentarea şi utilizarea unor ustensile, instrumente, aparate moderne de laborator, achiziţionate în urma investiţiilor aprobate pentru dotarea laboratoarelor, cabinetelor etc. prin O.M.Ed.C nr. 4762/2006, care a impus şi pregătirea personalului didactic şi didactic auxiliar pentru a utiliza şi integra eficient în lecţie materialul didactic.

Al treilea modul va consta în îndrumarea şi evaluarea a cursanţilor şi se va desfăşura în ianuarie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii de chimie şi fizică, instruiţi în meseria de laborant.
 Vizualizări articol: 1831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Profesorii de chimie şi fizică, instruiţi în meseria de laborant4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedumerire trimis de
(15 dec 2007, 13:13:29
consider ca aceste cursuri nu erau necesare.

de obicei peofesorii de fizica si chimie pregatesc laborantii.,si nu laborantii profesorii.

orice profesor,fie el si mai putin pregatit,stie sa lucreze mai bine ca un laborant

CE PARERE AVETI DOMNILOR INSPECTORI CARE ORGANIZATI ASEMENEA CURSURI?
1.1  RE: Nedumerire trimis de
(15 dec 2007, 20:15:20
Informatii complete:

1. Din echipa au facut parte si doi profesori de specialitate.

2. Laborantii la care se face referire in comentariu au fost instruiti la un curs national la Deva, timp de 5 zile, cu scopul de a disemina informatiile in judetul din care fac parte (Ministerul, deocamdata nu a organizat asemanea cursuri si pentru profesori, dand credit laborantilor pentru meseria de LABORANT).

3. Laborantii nu au sustinut cursuri de didactica specialitatii, profesorilor, ci au prezentat noile informatii primite de catre ei de la Minister, referitoare la meseria lor, cea de LABORANT, pe care, deocamdata profesorii care predau fizica si chimia (si nu au un laborant alaturi) o fac, fara a fi platiti, majoritatea cu daruire in interesul scolii si elevilor.

4. Cei care nu sunt interesati sau au alte prioritati profesionale nu s-au inscris; nu era obligatoriu (exista acel principu al cererii si ofertei).

Intrebari :

1. In aceste conditii, profesori
2.   Laborat nu, dar mai destept trimis de
(16 dec 2007, 17:46:06
Nu stiu daca ai auzit, dar socialismul, cu munca lui patriotica, a luat sfirsit. Deci, sunt doar doua variante: 1) faci chestia asta pentru un salariu de merit ceva si te plingi la fraieri ca o faci din pasiune sau din dariure pentru elevi; 2) desi nu esti platit pentru ceea ce faci, accepti doar fiindca nu esti in stare sa-ti gasesti un post platit efectiv pentru ceea ce faci. De fraieri ca tine are nevoie Romania.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de iarnă 4 porţii - 100 minute400g afumătură(şuncă, bacon, cârnaţi)1 ţelină mare1 sfeclă mare1 gulie mare100g fasole verde1 ardei gras roşu1 ardei iute2 morcovi100g linte verde100g paste scurte - tăiţei4 cartofi1... Citeşte