Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2007 - Anul XII, nr. 301 (3670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioroianu: Există o concordanţă la nivel politic de a nu răspunde similar gestului Chişinăului

Duminică, 16 Decembrie 2007 (16:03:50)

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, duminică, la Belgrad, că există o concordanţă la nivel politic în România de a nu lua o măsură similară privind expulzarea celor doi diplomaţi români din R.Moldova, precizând că o decizie în acest sens urmează să fie discutată săptămâna viitoare.
  În aceleaşi timp, Cioroianu a spus că autorităţile române intenţionează să suplimenteze numărul de burse pentru cetăţenii din Republica Moldova, dar şi să faciliteze condiţiile tehnice de acces pe piaţa muncii din România.

Ministrul de Externe a mai declarat că regretă decizia Chişinăului de expulzare a doi diplomaţi români, cu atât mai mult cu cât unul dintre diplomaţii români vizaţi de această măsură avea soţia însărcinată în luna a opta şi a avut doar 24 de ore la dispoziţie pentru a pleca din Republica Moldova.

Preşedintele Traian Băsescu le-a propus, vineri, primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu şi ministrului de Externe Adrian Cioroianu să nu expulzeze diplomaţi moldoveni ca răspuns la gestul Chişinăului de a declara persona non grata doi diplomaţi români, au declarat surse oficiale.

Conform surselor citate, Băsescu le-a spus lui Tăriceanu şi Cioroianu că, în astfel de cazuri, în relaţiile cu orice stat, se obişnuieşte să se răspundă cu un gest similar. Şeful statului le-a propus, însă, acestora să nu reacţioneze astfel, argumentând că România are relaţii speciale cu Republica Moldova.

Autorităţile de la Chişinău au anunţat, miercuri, că doi diplomaţi ai ambasadei României la Chişinău au fost declaraţi persona non grata pentru incompatibilitatea activităţii lor cu statutul diplomatic deţinut, aceştia trebuind să părăsească ţara în decurs de 24 de ore.

Cei doi diplomaţi români de la Ambasada României la Chişinău, declaraţi persona non grata de către autorităţile moldovene, sunt Laurenţiu Pinte - care ocupă funţia de secretar I - şi Vasile Nanea, consilierul cultural al misiunii diplomatice, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse diplomatice.

Cei doi diplomaţi au revenit în ţară, joi după-amiază, prin Vama Albiţa, fiind însoţiţi de mai mulţi reprezentanţi ai Ambasadei României în Republica Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioroianu: Există o concordanţă la nivel politic de a nu răspunde similar gestului Chişinăului.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioroianu: Există o concordanţă la nivel politic de a nu răspunde similar gestului Chişinăului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de iarnă 4 porţii - 100 minute400g afumătură(şuncă, bacon, cârnaţi)1 ţelină mare1 sfeclă mare1 gulie mare100g fasole verde1 ardei gras roşu1 ardei iute2 morcovi100g linte verde100g paste scurte - tăiţei4 cartofi1... Citeşte