Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2007 - Anul XII, nr. 301 (3670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD îi scrie lui Stolojan, felicitându-l că a preluat conducerea PD

Duminică, 16 Decembrie 2007 (14:04:33)

PSD i-a adresat, sâmbătă, o scrisoare deschisă lui Theodor Stolojan, "noul lider al PD", în care îl felicită pe acesta că a reuşit, ceea ce nu au putut nici Vasile Blaga, nici Adriean Videanu, şi anume "preluarea conducerii simbolice a PD din mânile lui Emil Boc".
  "Domnule preşedinte, înainte de toate, vă transmitem felicitări pentru faptul că aţi fost desemnat de domnul Traian Băsescu la conducerea Partidului Democrat - l. Faptul că aţi reuşit ceea ce nu au putut nici Vasile Blaga, nici Adriean Videanu, şi anume, preluarea conducerii simbolice a PD din mânile lui Emil Boc este o realizare politică îmbucurătoare pentru noi", se arată în scrisoarea adrestaă de PSD lui Theodor Stolojan, remisă agenţiei MEDIAFAX.

Social democraţii consideră că, după aproape 20 de ani de carieră politică remarcabilă, după transferuri spectaculoase de la FSN, la PNL, iar acum la PD, de la socialism, la liberalism, la populari, Stolojan şi ceilalţi membri ai conducerii "PD-l" reprezintă "prototipurile perfecte ale «clasei politice expirate» descrisă atât de plastic de preşedintele Traian Băsescu".

"În vreme ce mulţi dintre colegii dumneavoastră de tranziţie se apropie de finalul carierei politice, iată că dumneavoastră şi prietenii din PD tocmai vă relansaţi şi doriţi să pozaţi drept reprezentanţii noii clase politice. Cum să creadă cineva că vreţi reforma clasei politice, că luptaţi împotriva corupţiei şi a sechelelor «comunismului securist» când în primul rând al conducerii PD-l se află exponenţi ai corupţiei - primarul Falcă Gheorghe sau ai securismului - Ionescu Silvian", se arată în scrisoare.

Social-democraţii apreciază că, dincolo de mica victorie personală de a fi pus în fruntea PD de către Traian Băsescu, după o oră secretă de dirigenţie, Theodor Stolojan şi "partidul cu 25 de vicepreşedinţi" fac parte dintr-o «clasă politică putredă ce nu mai poate tracta România către progres».

"Sunteţi reprezentantul de seamă al unei «clase politice depăşite, care a ajuns în urma aspiraţiilor pe care le au românii». Singura politică pe care o mai faceţi este cea a împărţirii ciolanului, adică a funcţiilor de conducere ale PD, prietenilor din clubul politic PLD. Nu aveţi niciun proiect pentru România şi nicio idee constructivă pentru binele oamenilor. Românii nu vor mai da doi bani pe forţa fără idei şi pe fuga după putere", mai scrie PSD.

În opinia social-democraţilor, Stolojan este "total desprins de «realităţile poporului pe care pretindeţi că îl reprezentaţi»".

"Nu puteţi să aveţi pretenţia de a reprezenta un popor, nici dvs., nici proaspeţii subordonaţi de la PD, când nu aţi avut măcar minima decenţă democratică de a vă consulta membrii de partid, aşa puţini cât sunt ei, înainte de a-i preschimba peste noapte în populari. Mentorul dvs., Traian Băsescu spunea că «politicienii devin nişte maimuţe ale oligarhiei financiare». Noi vă dorim succes în cuşca pe care v-a dăruit-o însuşi dl. preşedinte Băsescu, cu celebra-i «generozitate» şi să reprezentaţi cu cinste «clasa politică ticaloşită» din care faceţi parte alături de multe nume mari ale Partidului Democrat – l", se mai arată în scrisoare.

PSD precizează că toate citatele folosite în scrisoare sunt declaraţii publice ale lui Traian Băsescu.

Forurile reunite ale PD şi PLD au aprobat, sâmbătă, în unanimitate, comasarea prin absorbţie a celor două partide.

Anterior, Convenţia Naţională a PD a aprobat, cu unanimitatea voturilor, transformarea partidului în PDL. De asemenea, au fost adoptate documentele politice ale noului partid şi protocolul de comasare cu PLD. În paralel s-a desfăşurat Congresul PLD, care a aprobat comsarea cu PD şi documentele politice ale viitorului PDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD îi scrie lui Stolojan, felicitându-l că a preluat conducerea PD.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD îi scrie lui Stolojan, felicitându-l că a preluat conducerea PD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de iarnă 4 porţii - 100 minute400g afumătură(şuncă, bacon, cârnaţi)1 ţelină mare1 sfeclă mare1 gulie mare100g fasole verde1 ardei gras roşu1 ardei iute2 morcovi100g linte verde100g paste scurte - tăiţei4 cartofi1... Citeşte