Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2007 - Anul XII, nr. 296 (3665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reprezentanţii Finanţelor merg în această săptămână la Bruxelles pentru discuţii pe tema taxei auto

Luni, 10 Decembrie 2007 (17:39:24)

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) vor merge, în această săptămână, la Bruxelles pentru a continua discuţiile tehnice cu experţii Comisiei Europene (CE) pe tema taxei auto, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Dana Dărăban, consilier al ministrului Economiei şi Finanţelor.
 
  Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, săptămâna trecută, că discuţiile vor continua cu reprezentanţii Comisiei, în vederea soluţionării problemei taxei auto şi a evitarii unui proces la Curtea Europeană de Justiţie, şi vor viza modalitatea de aplicare a taxei, care trebuie sa fie în concordanţă atât cu obiectivul de protecţie a mediului, cât şi cu reglementarile UE în materie de taxare şi impozitare.

Guvernul va modifica taxa de primă înmatriculare, prin ordonanţă de urgenţă pentru corelarea nivelului acesteia cu valoarea de piaţă a maşinii, urmând să să fie redefinit termenul de maşină nouă şi să fie introdusă o procedură de contestare pentru persoanele care se consideră nedreptăţite, potrivit ministrului Finanţelor.

Vosganian a precizat că România va transmite CE, până în luna februarie a anului 2008, modificările aduse legislaţiei privind taxa auto.

El a precizat că Executivul nu-şi modifică punctul de vedere în legătură cu menţinerea taxei auto şi a explicat că nivelul acesteia este unul dintre cele mai reduse din UE, fiind aproape de zece ori mai mic comparativ cu taxa percepută în Ungaria.

Totodată, Guvernul apreciază că nu există o bază legală pentru returnarea banilor încasaţi până în prezent, potrivit lui Vosganian.

Comisarul european pentru taxe Laszlo Kovacs a declarat, în urmă cu două săptămâni, că şi în cazul în care procedurile de infrigement se opresc înainte să se ajungă la Curtea Eeuropeană de Justiţie, autorităţile române ar trebui să dea garanţii că vor da banii înapoi, în caz contrar procedurile urmând să fie continuate.

Comisia Europeană a trecut, la 28 noiembrie, la a doua etapă a procedurii de infringement împotriva României în cazul taxei de primă înmatriculare, autorităţile având la dispoziţie două luni pentru a se conforma solicitărilor Executivului, care va înainta, în caz contrar, o plângere la Curtea Europeană de Justiţie.

Executivul european a argumentat decizia prin faptul că reglementările în vigoare sunt discriminatorii în cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar.

Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă la începutul acestui an, când au fost eliminate accizele plătite la importul şi achiziţia autoturismelor de pe piaţa internă. Taxa se calculează în funcţie de capacitatea motorului, de standardele de emisii şi de vechimea autovehiculului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii Finanţelor merg în această săptămână la Bruxelles pentru discuţii pe tema taxei auto.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezentanţii Finanţelor merg în această săptămână la Bruxelles pentru discuţii pe tema taxei auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tăiţei cu ciuperci de pădure 6 porţii - 90 minute 400g făină2 ouă300g ciuperci de pădure mai mici300g roşii150g caşcaval100g untcâteva frunze de busuioc2 căţei de usturoi1 ceapă micăpuţin oregano3 linguri ulei de măslinesare, piper Se amestecă... Citeşte