Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2007 - Anul XII, nr. 296 (3665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Liberalii se mobilizează pentru câştigarea alegerilor din 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, Ion Lungu, consideră că liberalii vor participa din nou la guvernarea României, după alegerile generale din anul 2008. Lungu a făcut această declaraţie în cadrul şedinţei de ieri a Delegaţiei Teritoriale a liberalilor din judeţul Suceava, subliniind că PNL se va număra printre partidele care vor guverna începând din 2008.

„Nu vom putea guverna singuri, pentru că aproape nicăieri în Europa nu se întâmplă ca un singur partid să formeze Guvernul. Însă PNL va participa la o viitoare guvernare, într-o formulă sau alta, împreună cu alţi aliaţi”, a precizat Ion Lungu.

Pentru a reuşi să intre la guvernare, PNL va trebui să-şi intensifice eforturile pentru a obţine un scor electoral mult mai bun decât cel de la alegerile europarlamentare.

Lungu a apreciat că la viitoarele alegeri din anul 2008, PNL ar putea ajunge la un procent de cel puţin 20%. „Dar pentru aceasta trebuie foarte multă muncă, pentru a convinge electoratul să voteze cu noi”, a subliniat preşedintele PNL Suceava.

El a arătat că PNL va avea de câştigat şi în urma anunţului de unificare între PLD şi PD. În opinia liderului liberalilor suceveni, singurul partid care va reprezenta liberalismul în România este PNL.

Examen luat, dar fără bursă.

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Suceava, Angela Zarojanu, a declarat, la rândul ei, că pentru câştigarea alegerilor de anul viitor, locale şi generale, liberalii trebuie să intre cât mai repede în campanie electorală.

În opinia Angelei Zarojanu, PNL a reuşit să treacă de examenul alegerilor europarlamentare „însă fără bursă”.

Ea i-a criticat pe acei liberali care au părăsit PNL, pentru a se înscrie în PLD, şi care în perioada campaniei electorale „ne-au târât pe noi prin noroi”.

Cu toate acestea, Zarojanu a arătat că după unificarea PLD cu PD, PNL este dispus să-i reprimească în partid pe cei care vor să facă parte dintr-un partid cu adevărat liberal.

Senatorul PNL de Suceava Tiberiu Prodan a spus că rezultatele obţinute de liberali la alegerile europarlamentare pot fi incluse în categoria „bunului simţ”.

Steiciuc: “Am pierdut la puncte”.

Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steicuc, a recunoscut că PNL a pierdut în judeţ la alegerile europarlamentare, însă „la puncte, nu prin K.O.”.

El a arătat că liberalii au obţinut un scor mai slab decât liberal democraţii, dar a explicat că voturile au fost date, nu PLD-ului, ci lui Theodor Stolojan „care acum este un fost, nu mai reprezintă decât un ecou în viaţa politică românească”.

„Că noi nu am obţinut un scor mai mare decât al PLD-ului este o înfrângere şi se datorează neimplicării noastre. Ei au făcut o campanie ca pentru primar şi, în plus, au avut şi mai mulţi bani decât noi pentru campanie”, a conchis Steiciuc.

Campanie „prea de domni”.

Iulian Angheluş, membru în Biroul de conducere al organizaţiei municipale Suceava al PNL, a făcut şi el o analiză a rezultatelor realizate de liberali în judeţ, ajungând la concluzia că „am făcut o campanie prea de domni”.

„Nu am mers cu ameninţări, lucru pe care l-a făcut Flutur (n.r.- preşedintele executiv al PLD) în acest judeţ”. Angheluş a ţinut să explice cum au reuşit liberal democraţii să ajungă la aproape 8% la nivel naţional, nu înainte de a preciza că va vorbi pentru ultima dată de PLD.

„PD a dat de la el 4% PLD-ului. Cum? A dat prin banii pe care i-a pompat spre PLD în campania electorală şi apoi le-a dat cinci judeţe din ţară, printre care şi Suceava, judeţe în care PD nu a făcut campanie electorală, iar PLD a acumulat voturi care au tras partidul în sus la nivel naţional”, a spus Angheluş.

Căruţa prăvălită.

Consilierul judeţean PNL Dumitru Curea a remarcat, în stilul său caracteristic, că în partid mai sunt încă persoane care joacă la două capete. El le-a somat să părăsească partidul, astfel încât în PNL să rămână doar oamenii cinstiţi, care să ducă liberalismul mai departe.

„Am ajuns să ne temem unii de alţii. Pe viitor trebuie să ne gândim bine ce facem, să-i urmărim pe cei care vor să ne vândă. Să urmărim şi instituţiile judeţene care au prăvălit căruţa către PLD. Avem ce spune la popor. Guvernul Tăriceanu a mărit pensiile la oameni, a dat bani pentru şcoli, pentru spitale, pentru drumuri”, a declarat Curea.

Vicepreşedintele organizaţiei municipale Suceava a PNL, Vasile Mocanu, a transmis celor prezenţi că este momentul ca liberalii să se elibereze de „complexul Flutur”.

Iar unul dintre membrii Delegaţiei Permanente a declarat că „putem câştiga doar cu parşivenie şi cu draci în cap”.

Sancţiuni.

Delegaţia Permanentă a PNL Suceava a decis ieri dizolvarea birourilor de conducere a patru organizaţii locale ale partidului şi înlocuirea lor cu birouri interimare, din cauza rezultatelor slabe obţinute la alegerile pentru Parlamentul European.

Este vorba de organizaţiile din Marginea, Siminicea, Fântânele şi Vereşti. La PNL Marginea, preşedinte interimar a fost desemnat primarul în exerciţiu al localităţii, Dumitru Lungu, la PNL Siminicea, Viorel Antoneac, iar la organizaţiile PNL din Fîntînele şi Vereşti, Lazăr Petru Nemţoi respectiv Gheorghe Galan.

În Siminicea liberalii au realizat cel mai slab scor din judeţ, şi anume 2,98%. La Fântânele PNL a obţinut 8,57%, la Marginea 15,31%, iar la Vereşti 9,99%.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii se mobilizează pentru câştigarea alegerilor din 2008.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liberalii se mobilizează pentru câştigarea alegerilor din 20085.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taxa auto tariceanu trimis de
(10 dec 2007, 21:58:44
Vreti voturi? Mai aveti curajul? Hotilor! Prima data vam votat dar acum numai votez ptr ca sutineti taxa de inmatriculare.
2.   Tulengura trimis de
(13 dec 2007, 11:19:07
atata timp cat o sa fie Tariceanu prim-ministru nu o sa vedem noi prostia asta de taxa scoasa... sau macar redusa. Bine ca bulgarii pot sa polueze mediul... Romania NU... ca e mai shmechera

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tăiţei cu ciuperci de pădure 6 porţii - 90 minute 400g făină2 ouă300g ciuperci de pădure mai mici300g roşii150g caşcaval100g untcâteva frunze de busuioc2 căţei de usturoi1 ceapă micăpuţin oregano3 linguri ulei de măslinesare, piper Se amestecă... Citeşte