Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2007 - Anul XII, nr. 296 (3665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"4,3,2", desemnat de Asociaţia criticilor din Los Angeles drept cel mai bun film străin

Luni, 10 Decembrie 2007 (13:20:23)


Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a primit titlul de cel mai bun film străin, iar Vlad Ivanov a primit titlul de cel mai bun actor în rol secundar din partea Asociaţiei criticilor de film din Los Angeles, informează variety.com.

  "4,3,2" s-a dovedit extrem de popular în rândul criticilor din Los Angeles, adăugându-şi în palmares o nouă prestigioasă distincţie, după premiul Palme d'Or primit la Cannes şi cele acordate de Academia Europeană de Film, Marele Premiu FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului, premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Stockholm etc. De asemenea, "4,3,2" a fost recompensat, în octombrie, cu Hollywood World Award, premiu care anticipează cu mare precizie filmele străine care vor ajunge să ia Oscarul decernat de Academia americană la sfârşitul lunii februarie a anului următor. De altfel, "4,3,2" reprezintă propunerea României pentru această ediţie a Oscarului, la categoria dedicată filmelor străine.

Vlad Ivanov a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul său de medic practicant ilegal de avorturi din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

"There Will be Blood", o poveste despre petrol, lăcomie şi familie care se desfăşoară la începutul secolului al XX-lea în Statele Unite, a dominat ediţia din 2007 a premiilor acordate de Asociaţia criticilor din Los Angeles. Filmul a primit patru premii, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Paul Thomas Anderson), "cel mai bun actor în rol principal" (Daniel Day Lewis) şi "cea mai bună scenografie" (Jack Fisk). Este pentru a treia oară când Daniel Day Lewis este recompensat pentru calităţile sale actoriceşti de Asociaţia criticilor din Los Angeles, după ce a fost premiat pentru rolurile din "Bandele din New York" şi "My Left Foot".

Marion Cotillard a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea cântăreţei Edith Piaf în filmul biografic "La Vie en Rose", în timp ce Amy Ryan a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolurile interpretate în două drame poliţiste "Dispărută fără urmă" şi "Before the Devil Knows You're Dead".

Premiul pentru cel mai bun scenariu a revenit scriitoarei Tamara Jenkins, pentru munca sa la comedia amară "The Savages", în timp ce "No End in Sight", o critică acidă a administraţiei Bush şi a modului în care aceasta a făcut faţă consecinţelor invaziei din Irak a primit titlul de cel mai bun documentar.

Premiul pentru cel mai bun film de animaţie a fost împărţit de comedia "Ratatouille" (Disney/Pixar) şi de "Persepolis", în regia lui Marjane Satrapi & Vincent Paronnaud.

Janusz Kaminski a primit titlul de cel mai bun director de imagine pentru drama "The Diving Bell and the Butterfly", în regia lui Julian Schnabel, bazată pe memoriile editorului revistei Elle Jean-Dominique Bauby.

Sarah Polley a fosrt recompensată cu premiul New Generation pentru cel mai bun regizor debutant ("Away From Her"), în timp ce regizorul portughez Pedro Costa a primit premiul Douglas E. Edwards pentru cel mai bun film experimental/ independent ("Colossal Youth").

Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră a revenit lui Glen Hansard şi Marketa Irglova pentru "Once".

Printre artiştii situaţi pe locul al doilea se numără Anamaria Marinca ("4,3,2" - cea mai bună actriţă), Frank Langella ("Starting Out in the Evening" - cel mai bun actor), Hal Holbrook ("Into the Wild" - cel mai bun actor în rol secundar), Cate Blanchett ("I'm Not There" - cea mai bună actriţă în rol secundar), Michael Moore ("Sicko" - cel mai bun documentar).

Regizorul american Sidney Lumet a fost recompensat cu premiul special al Asociaţiei criticilor din Los Angeles pentru întreaga carieră. Anul acesta, premiile sunt dedicate memoriei artiştilor Robert Altman, Michelangelo Antonioni, Ingmar Bergman, Ousmane Sembene şi Edward Yang.

Premiile vor fi înmânate pe 12 ianuarie în cadrul unui dineu de gală, organizat la Hotel Intercontinental în Century City.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "4,3,2", desemnat de Asociaţia criticilor din Los Angeles drept cel mai bun film străin.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"4,3,2", desemnat de Asociaţia criticilor din Los Angeles drept cel mai bun film străin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tăiţei cu ciuperci de pădure 6 porţii - 90 minute 400g făină2 ouă300g ciuperci de pădure mai mici300g roşii150g caşcaval100g untcâteva frunze de busuioc2 căţei de usturoi1 ceapă micăpuţin oregano3 linguri ulei de măslinesare, piper Se amestecă... Citeşte