Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2007 - Anul XII, nr. 296 (3665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România este pe ultimul loc în UE în funcţie de accesul firmelor la internet

Luni, 10 Decembrie 2007 (15:05:06)

România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de accesul firmelor la internet, la distanţă semnificativă faţă de celelalte state din blocul comunitar, gradul de penetrare a internetului în mediul corporatist plasându-se la 58%, potrivit datelor Biroului european de statistică, Eurostat.
  La realizarea studiului, Eurostat a utilizat pentru România datele aferente anului 2006.

Cea mai mare pondere a companiilor cu acces la internet s-a înregistrat în Finlanda (99%), urmată de Slovacia (98%), Belgia, Danemarca şi Austria (97%) - date din ianuarie 2007 - şi Olanda (97%, conform datelor pentru anul 2006).

Numai cinci state europene, alături de România, au consemnat o pondere mai mică de 90%, respectiv Bulgaria (75%), Letonia şi Ungaria (86%), Cipru (88%) şi Lituania (89%).

La nivelul întregului bloc comunitar, 94% dintre companii aveau conexiune la internet în ianuarie 2007, comparativ cu 92% la începutul anului precedent.

De asemenea, România se situează pe ultima poziţie în UE în funcţie de accesul la o conexiune rapidă la internet (31%), dar şi în funcţie de numărul companiilor care au un site propriu (24%).

Finlanda ocupă prima poziţie în UE şi în funcţie de accesul companiilor la o conexiune rapidă la internet, cu o pondere de 91%, urmată de Spania (90%), Malta (89%) şi Suedia (87%). Media la nivelul UE era de 77%.

În acest timp, gradul de penetrare a internetului în bandă largă (conexiune rapidă) nu depăşeşte 60%, alături de România, în Lituania şi Polonia (53%), Letonia (57%) şi Grecia (58%, conform datelor din 2006).

La începutul anului 2007, 65% dintre firmele din UE aveau un website. Cel mai mare număr al companiilor reprezentate în mediul virtual s-a înregistrat în Suedia (85%), urmată de Danemarca (84%) şi Finlanda (81%).

La polul opus, alături de România se află şi Bulgaria (31%) şi Letonia (39%).

La sondaj au participat firme din cele 27 de state UE, alături de Norvegia şi Islanda, cu cel puţin zece angajaţi şi activităţi de producţie, construcţii, comerţ, hoteluri, transport şi comunicaţii real estate şi media.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România este pe ultimul loc în UE în funcţie de accesul firmelor la internet.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România este pe ultimul loc în UE în funcţie de accesul firmelor la internet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tăiţei cu ciuperci de pădure 6 porţii - 90 minute 400g făină2 ouă300g ciuperci de pădure mai mici300g roşii150g caşcaval100g untcâteva frunze de busuioc2 căţei de usturoi1 ceapă micăpuţin oregano3 linguri ulei de măslinesare, piper Se amestecă... Citeşte