Google
 
luni, 10 dec 2007 - Anul XII, nr. 296 (3665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5194 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2442 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
CAR Invatamant Falticeni
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Tăiţei cu ciuperci de pădure

6 porţii - 90 minute

  • 400g făină
  • 2 ouă
  • 300g ciuperci de pădure mai mici
  • 300g roşii
  • 150g caşcaval
  • 100g unt
  • câteva frunze de busuioc
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • puţin oregano
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

Se amestecă făina cu ouăle şi cu puţină sare. Apoi se adaugă atâta apă câtă este necesară pentru obţinerea unui aluat mai tare. Aluatul se frământă 10 minute şi apoi se lasă o jumătate de oră la rece, acoperit cu o folie de plastic. După acest timp se întinde o foaie cât mai subţire care se lasă 10 minute la uscat. Apoi se rulează şi se taie tăiţeii cu lăţimea de 1 - 1,5 cm. Se împrăştie tăiţeii pe un şervet şi se lasă la uscat.

Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi seminţe şi se taie în cubuleţe. Se călesc într-o tigaie în 30g unt şi 2 linguri ulei, împreună cu ceapa tăiată cât mai mărunt şi cu usturoiul pisat. După 10 minute, se adaugă ciupercile tăiate în felii, oregano, sare şi piper după gust. Se călesc toate la foc mic şi dacă sosul scade prea mult, se adaugă puţină apă sau supă de legume. Se fierb tăiţeii în apă sărată în care se adaugă şi 1 lingură ulei, apoi se strecoară.

Se unge cu unt un vas termorezistent în care se aşază un strat de tăiţei. Peste aceştia se pun câteva cubuleţe de unt şi un strat de ciuperci şi roşii călite. Deasupra lor se pune alt strat de tăiţei peste care se toarnă ciupercile şi roşiile rămase.

Peste acestea se rade caşcaval şi se pun câteva cubuleţe de unt. Se acoperă vasul cu folie aluminată şi se ţine la cuptor pentru câteva minute, până când caşcavalul se topeşte. Se ornează la servire cu busuioc tăiat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăiţei cu ciuperci de pădure.
 Vizualizări articol: 1103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăiţei cu ciuperci de pădure0.05

Vanzare Service Automate Cafea
Iulius Mall - Regatul Inimioarelor
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tăiţei cu ciuperci de pădure 6 porţii - 90 minute 400g făină2 ouă300g ciuperci de pădure mai mici300g roşii150g caşcaval100g untcâteva frunze de busuioc2 căţei de usturoi1 ceapă micăpuţin oregano3 linguri ulei de măslinesare, piper Se amestecă... Citeşte