Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2007 - Anul XII, nr. 287 (3658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vadim Tudor scrie comunităţii internaţionale despre "fraudarea" euroalegerilor din România

Duminică, 2 Decembrie 2007 (17:33:06)


Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a adresat, duminică, o scrisoare deschisă "comunităţii internaţionale", în care reclamă "fraudarea neruşinată a alegerilor din România pentru Parlamentul European".
 
  "Prin prezenta scrisoare deschisă, informez oficialităţile şi instituţiile internaţionale cu privire la imensa fraudă electorală care s-a înregistrat la alegerile pentru Parlamentul European, desfăşurate în România în ziua de 25 noiembrie 2007. În acest sens, anunţ că am depus plângere penală pe adresa procurorului general al României", se arată în scrisoarea liderului PRM, remisă agenţiei MEDIAFAX.

Vadim Tudor susţine că zi de zi ies la iveală noi dovezi ale acestei "fraude colosale", care "e cu mult mai scandaloasă decât frauda electorală patronată de forţele staliniste de ocupaţie, în anul 1946".

"Dacă un meci internaţional de fotbal este trucat, atunci UEFA intervine, dă sancţiuni şi, în cazurile flagrante, decide rejucarea acelei partide. Dar dacă un eveniment infinit mai important, reprezentat de alegerile pentru Parlamentul European - primele alegeri de acest gen dintr-un nou stat membru -, este viciat, pe faţă, şi se falsifică voinţa unui popor întreg, iată că UE nu ia atitudine, ba chiar consimte şi validează, prin tăcere, această ilegalitate incredibilă. Iată o nouă dovadă că lumea sportului este mai curată şi mai cinstită decât lumea politicii. În acest fel, Uniunea Europeană se sinucide politic, instituţional şi, mai ales, moral", se mai arată în scrisoare.

Vadim Tudor întreabă de ce reprezentantul UE la Bucureşti, Donato Chiarini, "nu-şi face datoria pentru care e plătit, regeşte, din banii cetăţenilor comunitari" şi de ce nu s-a făcut simţită prezenţa nici unui observator european la primele alegeri de acest gen din România.

"Nu vă pasă că tot mai mulţi români se îndepărtează de proiectul construcţiei europene, fiindcă este tolerat un asemenea jaf de proporţii istorice? Vă este indiferent faptul că cele 32 miliarde de euro care îi revin României, din fondurile comunitare, vor ajunge pe mâinile acestei Mafii lacome, din Balcani? Ce explicaţii veţi da cetăţenilor contribuabili, din ţările dvs.? Puteţi accepta un asemenea «măr otrăvit»? Încă o dată se dovedeşte câtă dreptate avea Napoleon Bonaparte când spunea: «Marile imperii mor de indigestie»", mai scrie liderul PRM.

El îşi exprimă însă speranţa că Uniunea Europeană nu va permite ca în Parlamentul European "să pătrundă 35 de beneficiari ai unei fraude electorale neruşinate" şi precizează că aşteaptă "verificările, măsurile şi sancţiunile legale care se impun".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vadim Tudor scrie comunităţii internaţionale despre "fraudarea" euroalegerilor din România.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vadim Tudor scrie comunităţii internaţionale despre "fraudarea" euroalegerilor din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei