Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2007 - Anul XII, nr. 287 (3658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană către Băsescu: Ne vedem la alegeri în 2008 şi 2009

Duminică, 2 Decembrie 2007 (17:02:29)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, îi transmite preşedintelui Traian Băsescu, în replică la afirmaţiile făcute de acesta în interviul difuzat de BBC, că se vor vedea la alegeri, în 2008 şi 2009, liderul PSD apreciind că va veni şi vremea schimbării, iar poporul va decide cine sunt conducătorii.

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu difuzat, duminică, de BBC, că, în timpul mandatului său, liderul PSD Mircea Geoană nu va fi premier câtă vreme se arată dezinteresat de probleme importante precum Pactul pentru educaţie. "Replica mea (despre zgâriatul în poarta Cotroceniului - n.r.) s-a adresat în primul rând veşnicului prim-ministru Geoană, pentru că el se vedea prim-ministru înainte de alegerile din 2004, el se vede prim-ministru continuu", a spus Băsescu. El a mai spus PSD ar fi putut participa la consultările de la Cotroceni pentru a discuta exclusiv despre Pactul naţional pentru educaţie.

În replică, liderul PSD Mircea Geoană apreciază, într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX, că mesajul preşedintelui Traian Băsescu este "surprinzător pentru un preşedinte de ţară democratică".

"Domnul Băsescu nu a învăţat nimic din cea mai importantă lecţie a acestui referendum, şi anume că în democraţie poporul îşi alege conducătorii. Vremea în care un singur om decidea tot ce mişcă în ţară a apus de mult. Nu pot să-i spun domnului Băsescu decât că ne vedem la alegeri în 2008 şi 2009. Va veni şi vrea schimbării, iar poporul va decide cine sunt conducătorii", afirmă Geoană.

Referitor la sprijinul PD pentru proiectul PSD privind legea votului uninominal, Mircea Geoană declară: "După decizia Curţii Constituţionale, dacă domnul Băsescu are putere de decizie în PD, aşteptăm cu interes poziţia Partidului Democrat".

Tot în interviul de la BBC, Şeful statului s-a declarat convins că "PD poate să treacă pe varianta" de proiect prinvind introducerea votului uninominal majoritar "propusă de PSD", cele două proiecte fiind similare şi, în opinia sa, conţinând ambele erori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană către Băsescu: Ne vedem la alegeri în 2008 şi 2009.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană către Băsescu: Ne vedem la alegeri în 2008 şi 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei