Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2007 - Anul XII, nr. 268 (3641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plafonul minim de producţie la hectar la "culturile energetice" subvenţionate a fost redus

Luni, 12 Noiembrie 2007 (17:40:28)

Ministerul Agriculturii a redus plafoanele minime de producţie pentru care fermierii cultivatori de rapiţă, porumb şi alte "culturi energetice" primesc integral subvenţia din fonduri UE, întrucât o parte dintre agricultori nu întruneau condiţiile stabilite iniţial, din cauza secetei.
 
Ministerul prevăzuse o producţie minimă de referinţă de 1.000 de kilograme pe hectar la rapiţă şi floarea-soarelui, 1.100 de kilograme la soia şi 2.500 de kilograme în cazul porumbului, pentru care agricultorii primeau integral subvenţia din fonduri UE. Pentru cantităţi mai mici, subvenţia este diminuată corespunzător.

Seceta din acest an a calamitat însă o parte dintre culturi şi a determinat reducerea producţiei la hectar, astfel că mai mulţi agricultori nu obţinut o producţie care să corespundă plafonului prevăzut.

Ministerul a coborât cerinţa la 800 de kilograme pe hectar la rapiţă, 500 de kilograme la floarea-soarelui, 900 de kilograme la soia şi 1.200 la porumb, modificarea reglementării fiind publicată în Monitorul Oficial pe 7 noiembrie.

Pentru a beneficia de subvenţia pentru "culturi energetice" fermierii trebuie să fi încheiat un contract de furnizare a materiei prime cu un procesator, cum ar fi, de exemplu, un producător de biocombustibil sau de bioetanol.

Agricultorii trebuiau să transmită APIA, până la 31 octombrie, acte care să dovedească că au livrat cantităţile menţionate în contract.

"În cazul in care cantităţile de produse livrate sunt mai mici decât cele aferente producţiilor naţionale de referinţă, nivelul plăţilor va fi diminuat cu un coeficient de reducere calculat prin raportarea cantităţilor efectiv livrate la cantităţile corespunzatoare producţiei naţionale de referinţă", se arată în ordinul care reglementează acordarea acestor plăţi.

În România, suprafaţa pentru care s-au cerut subvenţii pentru "culturi energetice" este de circa 130.000 de hectare, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Suma pe care fermierii trebuiau să o primească era de 45 de euro pe hectar, însă nivelul plăţii a fost redus la nivelul UE, întrucât suprafaţa totală pentru care s-au cerut plăţi a depăşit plafonul stabilit de UE. În urma reducerii, fiecare fermier va primi circa 70% din subvenţia cuvenită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plafonul minim de producţie la hectar la "culturile energetice" subvenţionate a fost redus.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plafonul minim de producţie la hectar la "culturile energetice" subvenţionate a fost redus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei