Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2007 - Anul XII, nr. 268 (3641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi de până la 3.000 lei pentru tăierea ilegală şi transportul fără acte al pomilor de Crăciun

Luni, 12 Noiembrie 2007 (17:38:48)

Direcţia Generală de Control Silvic şi Cinegetic din subordinea Ministerului Agriculturii va efectua, în perioada 15 noiembrie 2007 - 1 ianuarie 2008, controale legate de modul de tăiere, transport şi comercializare a pomilor de Crăciun, neregulile fiind sancţionate cu amenzi de până la 3.000 lei.

"În cazul transportului de brazi de Crăciun fără documente doveditoare, amenzile acordate variază între 10 şi 30 de milioane de lei (vechi - n.r.). Comercializarea pomilor de Crăciun în alte spaţii decât cele autorizate va fi sancţionată cu amenzi între unul şi cinci milioane de lei, iar amenzile pentru tăierea ilegală a unui brad se ridică la 10 - 30 de milioane de lei", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al direcţiei de cotrol silvic şi cinegetic, Mihai Găşpărel.

Toate aceste sancţiuni presupun şi confiscarea pomilor de Crăciun.

În cazul în care se constată tăierea ilegală a unui volum mai mare de pomi de Crăciun, fapta va fi considerată infracţiune şi se va întocmi dosar penal, a adăugat Găşpărel.

Pomii de Crăciun se identifică individual, prin aplicarea sigiliilor crotalii. Pentru pomii de Crăciun recoltaţi pe teritoriul ţării, transportul şi comercializarea se face pe baza avizelor de însoţire şi a documentului de provenienţă, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

În cazul pomilor din statele Uniunii Europene sunt valabile documentele emise conform legislaţiei naţionale specifice acelor state, iar pentru pomii de Crăciun recoltaţi din afara Uniunii Europene operatorii economici trebuie să consemneze declaraţia vamală de import ca document de provenienţă.

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor, Dan Ioan Aldea, a declarat săptămâna trecută că Romsilva va pune la dispoziţie circa 130.000 de pomi de Crăciun, preţul urmând să rămână la nivelul din 2006.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de până la 3.000 lei pentru tăierea ilegală şi transportul fără acte al pomilor de Crăciun.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de până la 3.000 lei pentru tăierea ilegală şi transportul fără acte al pomilor de Crăciun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei