Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România - Franţa, scor 24-25, la Cupa Mondială de handbal

Miercuri, 17 Octombrie 2007 (17:47:07)
"

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă, miercuri, de reprezentativa similară a Franţei, cu scorul de 25-24 (13-10), în cea de-a doua partidă disputată în cadrul grupei B a Cupei Mondiale de la Aarhus (Danemarca).

Debutul partidei cu gazda Campionatului Mondial din luna decembrie, Franţa, a fost aproape dezastruos pentru România. În minutul 7, Franţa conducea cu scorul de 5-1, având cea mai bună jucătoare în portarul Valerie Nicolas, care a reuşit nouă intervenţii din zece şuturi, susţinută excelent şi de liderii apărării, Wendling (36 de ani) şi Pecqueux-Roland (35 de ani). Antrenorul Tadici a încercat la scorul de 0-3, într-un time-out, să-şi trezească elevele, dar cearta lui a fost parcă degeaba, 2-7 (min. 11). Ritmul impus de naţionala Franţei a surprins total apărarea noastră, care şi-a revenit cu greu spre pauză. În atac, combinaţiile cu pivotul au fost sortite eşecului de câteva ori, iar din acţiune nu s-a putut marca, interii Luca şi Meiroşu părând că au prins frică de eficacitatea portarului Franţei. Nicolas avea deja 13 intervenţii în minutul 15, la scorul 4-8. După alte şase minute, România s-a apropiat ameninţător, 7-9, obligându-l pe tehnicianul Olivier Krumbholz să ceară timp de odihnă. În minutul 24, România a egalat, 9-9, după două goluri consecutive ale interului Lecuşanu, dar a ieşit în dezavantaj la vestiare. La pauză : 10-13.

La reluare, tot Franţa de deschis « balul », 11-15 (min. 34), dar România a ripostat mult mai rapid, egalând patru minute mai târziu, 15-15, după un contraatac al extremei Maier, şi preluând conducerea pentru prima dată, prin acelaşi procedeu, dar cu Vădineanu la finalizare, 16-15. Moment critic însă în minutul 40, când Meiroşu s-a accidentat după o ciocnire cu Cano, iar Franţa a profitat, 16-17. Extrema Maier a marcat apoi de două ori, 18-17, iar până la final, meciul a mers cap la cap. România şi-a făcut viaţa grea în ultimele două minute. Deşi cu şase jucătoare pe teren, împotriva a doar patru adversare, nu a reuşit să fructifice, mai mult, ratând de două ori şi primind un gol, s-a văzut condusă, 23-24, min. 58 şi 24-25, min. 59. Interul Valeria Beşe a şutat în bară la penultimul atac, iar la ultimul atac al României Steluţa Luca a ratat la rândul său. Scor final, 24-25.

Marcatoarele echipei României au fost Maier - 5 goluri, Neagu, Beşe, Lecuşanu, Nechita, câte 3, Meiroşu şi Vădineanu, câte 2, Ardean-Elisei, Brădeanu şi Gîlcă, câte 1, în timp ce Franţa le-a avut în prim-plan pe Guehl 5, Wendling şi Herbrecht, cu câte 4.

România face parte din grupa B a Cupei Mondiale şi va mai juca, joi, cu campioana europeană en-titre, Norvegia (ora 19.00), pentru un loc în semifinale. În prima partidă din cadrul grupei, România a învins, marţi, Suedia, cu 28-17, în timp ce Norvegia a dispus de Franţa, cu 27-23. Sâmbătă sunt programate semifinalele, încrucişat, între primele două clasate din fiecare grupă, iar duminică finala mică şi finala mare a competiţiei.

Din grupa A fac parte echipele Rusiei, Ucrainei, Danemarcei şi Braziliei. În prima zi s-a consemnat şi surpriza Cupei Mondiale, deţinătoarea trofeului, Rusia, fiind învinsă de Ucraina, cu 29-26, în timp ce Danemarca a trecut de Brazilia, cu 29-24.

La ediţia a doua, din 2006, naţionala României a jucat finala Cupei Mondiale, în compania Rusiei, fiind învinsă, la limită, scor 29-28.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România - Franţa, scor 24-25, la Cupa Mondială de handbal.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România - Franţa, scor 24-25, la Cupa Mondială de handbal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează