Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele ameninţă cu proteste dacă bugetul nu va fi modificat înainte de discuţiile în Parlament

Miercuri, 17 Octombrie 2007 (12:19:45)
"

Cele patru mari confederaţii sindicale ameninţă cu proteste dacă, în urma discuţiilor cu partidele politice privind bugetul de stat pe 2008, forma acestuia nu va fi îmbunătăţită în avantajul salariaţilor.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că patru confederaţii sindicale, respectiv cea pe care o conduce, Cartel Alfa, CNSLR Frăţia şi CSDR, vor începe demersurile pentru organizarea de acţiuni de protest, începând cu pichetarea sediului Parlamentului României.

De asemenea, sindicatele au în vedere organizarea unei greve de avertisment de două ore la nivel naţional, urmând ca data întreruperii lucrului să fie stabilită după finalizarea consultării organizaţiilor membre.

În opinia sindicaliştilor, actuala formă a bugetului aduce grave prejudicii lucrătorilor României, încurajând exodul forţei de muncă spre exterior.

Costin a precizat că reprezentanţii salariaţilor vor începe, joi, discuţiile cu partidele politice pe tema bugetului, aceştia fiind nemulţumiţi de faptul că prin reducerile succesive ale contribuţiilor sociale s-a „dat peste cap” raportul firesc şi anume o treime angajat, două treimi angajator.

Organizaţiile sindicale sunt nemulţumite şi de faptul că Guvernul a stabilit salariul minim pe economie pe 2008 la nivelul de 450 de lei, cu doar doi la sută mai mare decât salariul minim prevăzut prin contractul colectiv de muncă de anul trecut, deşi se angajase în 2006, în faţa Parlamentului, la un nivel al salariului minim de 654 de lei în 2008.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, proiectul de buget pe 2008. Legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2008 au fost depuse la Parlament, urmând ca din 27 noiembrie să intre în plenul reunit.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele ameninţă cu proteste dacă bugetul nu va fi modificat înainte de discuţiile în Parlament.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele ameninţă cu proteste dacă bugetul nu va fi modificat înainte de discuţiile în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent