Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD nu va vota Legea bugetului dacă biletele CFR neutilizate nu vor fi înlocuite cu bonuri valorice

Miercuri, 17 Octombrie 2007 (14:00:11)
"

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că în cazul în care în Bugetul de asigurări sociale pe 2008 nu va fi stipulată suma necesară pentru ca tichetele de călătorie pe calea ferată neutilizate de pensionari să fie înlocuite cu bonuri valorice, parlamentarii PSD nu vor vota Legea bugetului.

În timpul unei întâlniri cu pensionarii hunedoreni, care a avut loc, miercuri, la Deva, preşedintele PSD Mircea Geoană a afirmat că sumele pentru ca tichetele de călătorie pe calea ferată neutilizate de pensionari să fie înlocuite cu bonuri valorice ar putea fi luate din fondul de rezervă aflat la dispoziţia primului ministru Călin Popescu Tăriceanu.

"Primul ministru şi-a ţinut partea leului din fondul de rezervă al Guvernului. Un buget echivalent cu cel al Apărării naţionale este ţinut de Tăriceanu la discreţia sa pentru scopuri politice. De acolo sunt bani suficienţi pentru a putea să rambursăm pensionarilor bonuri valorice în schimbul tichetelor de călătorie nefolosite. Nu este o sumă mare, de ordinul zecilor de milioane de euro. Nu este un efort deosebit", a mai afirmat preşedintele PSD.

El susţine că în zursul zilei de miercuri departamentele PSD au încheiat redactarea amendamentelor pe care partidul le propune la bugetul de stat şi labugetul asigurărilor sociale.

"Sunt cinci mari categorii de amendamente pe care PSD le va introduce şi susţine în Parlamentul României. Primul este legat de situaţia pensionarilor, al doilea legat de situaţia profesorilor şi a sistemului de educaţie, al treilea din zona de sănătate şi medicamente compensate şi gratuite, în al patrulea rând probleme legate de absorbţia fondurile europene şi chestiuni referitoare la burse pentru studenţi şi elevi, burse sociale pentru cei care provin din familii cu venituri mai modeste. Sunt cele cinci condiţii obligatorii pentru ca PSD să voteze acest buget", a mai spus Geoană.

Preşedintele PSD spune că în acest moment bugetul, cum a fost anunţat şi va fi trimis joi Parlamentului, nu este suficient de bine fundamentat şi nu întruneşte condiţiile pentru votul parlamentarilor PSD.

"În forma actuală bugetul nu poate fi votat de palamentarii PSD. Dacă va exista o majoritate în Parlament pentru ca amendamentele noastre să treacă, atunci vom vota, pentru că bugetul va fi de fapt unul social democrat şi va respecta voinţa electoratului nostru şi va reprezenta ponderea noastră în parlament. Dacă nu, nu", a adăugat Geoană.

Pensionarii nu vor primi nici anul viitor bani în schimbul tichetelor de călătorie pe calea ferată neutilizate, Guvernul hotărând, prin legea bugetului pe 2008, să suspende în continuare acest drept, pe parcursul întregului an, pentru a economisi la buget o sumă estimată la 30 milioane euro. Prevederea legislativă în baza căreia pensionarii aveau dreptul să beneficieze de o compensare în bani pentru tichetele de călătorie pe calea ferată neutilizate a fost suspendată de Guvern până la 31 decembrie 2008, prin proiectul legii bugetului de stat pentru anul viitor.

Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de ministrul Muncii, Paul Păcuraru, care a arătat că acordarea de bani sau alimente în schimbul tichetelor CFR neutilizate de pensionari ar fi impus costuri bugetare de aproximativ 30 milioane euro.

"A fost opţiunea Guvernului pentru ca aceste bilete să fie păstrate, dar nu convertite în bani. Călătoria cu trenul este oricum subvenţionată, dar o astfel de operaţiune de convertire nu poate fi subvenţionată", a arătat Păcuraru.

Posibilitatea ca pensionarii să beneficieze de bani în schimbul biletelor CFR neutilizate a fost reglementată de fostul Guvern în 2004, drept suspendat ulterior, pentru 2006 şi 2007.

Conversia tichetelor CFR neutilizate în bani urma să fie permisă din nou începând cu 2008, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobată anul trecut de Guvern.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD nu va vota Legea bugetului dacă biletele CFR neutilizate nu vor fi înlocuite cu bonuri valorice.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD nu va vota Legea bugetului dacă biletele CFR neutilizate nu vor fi înlocuite cu bonuri valorice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent