Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, în vizită la Lisabona, pentru a participa la summit-ul PPE şi la Consiliul European

Miercuri, 17 Octombrie 2007 (17:49:08)
"

Preşedintele Traian Băsescu va efectua, joi şi vineri, o vizită în capitala Portugaliei, Lisabona, pentru a participa la summit-ul PPE şi la lucrările summit-ului informal al Consiliului European, a cărui temă va fi legată de tratatul de revizuire a tratatelor UE.

La Lisabona va avea loc reuniunea informală a şefilor de stat şi de guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene şi a Conferinţei Interguvernamentale pentru Tratatul de reformă al UE, informează Preşedinţia.

"Principalul subiect al agendei întâlnirii la nivel înalt este Tratatul de reformă al Uniunii Europene. Obiectivul esenţial al preşedinţiei portugheze a Consiliului Uniunii Europene este degajarea acordului politic al statelor membre pentru finalizarea completă a procesului de redactare a Tratatului", se arată într-un comunicat al Adminitraţiei Prezidenţiale.

Potrivit Preşedinţiei, un acord la Lisabona ar crea premisele pentru semnarea Tratatului până la sfârşitul acestui an şi ratificarea lui până la alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în anul 2009.

"România va sprijini acest obiectiv. Cu ocazia reuniunii, se va declanşa o dezbatere de principiu privind modalitatea de dezvoltare a competitivităţii externe a Uniunii, pentru a răspunde mai bine provocărilor globalizării. Obiectivul este discutarea liniilor strategice ale dimensiunii externe a Strategiei Lisabona în vederea conturării modalităţii de asigurare a convergenţei măsurilor interne şi externe ale Uniunii şi a modalităţilor de coordonare a acestor măsuri", menţionează Preşedinţia.

Băsescu va participa, joi, la summit-ul Partidului Popular European, care se va desfăşura la Lisabona. Şeful statului participă de fiecare dată, în vizitele prilejuite de lucrările formale sau informale ale Consiliului European, la summit-ul PPE, formaţiune din care face parte PD. Până în prezent, nici şeful statului, nici Preşedinţia nu au oferit presei, în niciuna din aceste ocazii, informaţii despre participarea preşedintelui la întâlnirile liderilor PPE.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, în vizită la Lisabona, pentru a participa la summit-ul PPE şi la Consiliul European.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, în vizită la Lisabona, pentru a participa la summit-ul PPE şi la Consiliul European0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează