Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu îl acuză pe Nicolăescu că nu respectă Legea reformei în Sănătate, pe care a iniţiat-o

Miercuri, 17 Octombrie 2007 (13:44:27)
"

Vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, senatorul PSD Sorin Oprescu, l-a acuzat, miercuri, pe ministrul Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, de faptul că nu respectă Legea reformei în domeniul sanitar, al cărei iniţiator este.

  Oprescu îl acuză pe Nicolăescu de faptul că, în acest moment, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului au rămas fără temei legal de funcţionare, întrucât acestea au intrat în proces de reorganizare, potrivit Legii reformei în domeniul sanitar.

"Ministrul Sănătăţii, domnul Nicolăescu, nu îşi respectă propria creaţie. Legea 95 privind marea şi proasta reformă în domeniul sănătăţii nu este pusă în aplicare de către acesta, în calitate de iniţiator", acuză Oprescu, într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

El arată că, în art. 317 din Titlul VIII - Asigurările sociale de sănătate, se prevede că în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a Legii privind reforma în domeiul sanitar, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului vor intra în proces de reorganizare în vederea privatizării.

"Termenul de 12 luni a trecut de mult, instituţiile au rămas fără temei legal de funcţionare, iar actele emise de către acestea, de la expirarea termenului, sunt în afara legii", a explicat Oprescu.

El a arătat că, mai mult decât atât, în luna octombrie, în Monitorul Oficial al României, a apărut Ordinul comun nr.1639 pentru aprobarea normelor proprii de aplicare a Contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale în reţeaua sanitară a Casei de Asigurari de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, ordin care nu face decât să încurce şi mai mult situaţia în care se află aceste case paralele, atât timp cât acestea se află în afara legii.

"PSD îl întreabă pe ministrul Nicolăescu dacă acest fapt este o scăpare, obisnuiţi fiind de lacunele domniei sale în materie legislativă, ori este o încălcare intenţionată, având ca scop interese personale sau de grup. Până la acest moment nu s-a emis niciun ordin de ministru sau ordonanţă de urgenţă care să facă vreo referire la aceasta situaţie. De ce oare?", se mai arată în comunicat.

"Suntem de acord că aceste case de asigurări paralele au o miză foarte mare pentru Ministerul Sănătăţii, dar considerăm că privatizarea acestora este o aberaţie", a precizat Oprescu.

"PSD nu este de acord ca acestea să fie înstrăinate unei persoane din anturajul partidului de guvernământ. Această prelungită stare de incertitudine privind decizia de privatizare a celor două case de asigurări ne face să credem că încă se mai pregateşte terenul pentru un client politic important, care la acest moment nu întruneşte toate condiţiile necesare preluării acestora", se mai arată în comunicatul semnat de Oprescu.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu îl acuză pe Nicolăescu că nu respectă Legea reformei în Sănătate, pe care a iniţiat-o.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu îl acuză pe Nicolăescu că nu respectă Legea reformei în Sănătate, pe care a iniţiat-o0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent