Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2007 - Anul XII, nr. 242 (3617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNCD: Basescu nu e vinovat de discriminare in cazul armeanul

Luni, 15 Octombrie 2007 (14:22:22)
"Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis luni, cu sase voturi "pentru" si unul "impotriva", ca Traian Basescu nu se face vinovat de discriminare pentru declaratiile facute la externarea din Spitalul Militar. Asztalos Ferenc, presedintele CNCD, a facut un apel la clasa politica sa promoveze un comportament non-discriminatoriu si sa nu amestece institutia pe care o conduce in batalii politice.

"Analizand materialul probator, se constata ca faptele sesizate nu intrunesc cumulativ elementele constitutive ale discriminarii, astfel cum este reglementata de O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, coroborate cu prevederile art. 72 alin. (1) si art. 84 alin. (2) din Constitutia Romaniei", se arata in decizia CNCD de luni.

Decizia va fi comunicata partilor in termen de 15 zile si poate fi atacata in contencios administrativ.

Asztalos a mai afirmat ca CNCD are "sentimentul ca ca in ultima vreme se incearca atragerea Consiliului in anumite dezbateri politice, in anumite batalii politice, ori CNCD nu are aceasta menire. Ceea ce nu inseamna ca noi agreem sau nu condamnam public orice declaratie care poate avea efecte discriminatorii dintr-o dezbatere politica."

Consiliul a facut luni si un "apel la intreaga clasa politica si la toti formatorii de opinie sa promoveze un comportament si limbaj non-discriminatoriu, chiar si in dezbaterile politice, precum si sa ia atitudine fata de eventualele incalcari ale principiul egalitatii de sanse."

Asztalos spune ca acest apel este unul extrem de serios, mai ales avand in vedere apropierea campaniei electorale pentru alegerile pentru Parlamentul European.

La audierile de la CNCD din 11 octombrie nu a fost prezent niciun reprezentant al presedintelui Traian Basescu.

Luna trecuta, la iesirea din Spitalul Militar Central, unde fusese operat de tiroida, seful statului a multumit echipei de medici care l-a operat si i-a spus dr. Mircea Ghemigian, seful echipei de doctori care s-au ocupat de presedinte: "In sfarsit am vazut si eu un armean bun". Ulterior a rectificat: "un armean competent".

Comitetul Director al Uniunii Armenilor din Romania a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in legatura cu afirmatiile presedintelui fata de armeni, considerand ca sunt "o grava ofensa la adresa comunitatii armene din Romania"."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNCD: Basescu nu e vinovat de discriminare in cazul armeanul.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNCD: Basescu nu e vinovat de discriminare in cazul armeanul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent