Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2007 - Anul XII, nr. 242 (3617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Silaghi:România ar putea pierde investiţii importante dacă nu este adoptată noua lege din domeniu

Luni, 15 Octombrie 2007 (17:21:14)
"

România ar putea pierde o mare parte a capitalului străin, dacă nu va fi adoptat proiectul de lege a investiţiilor, în condiţiile în cota unică de impozitare nu mai este un avantaj competitiv, a declarat, luni, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.
  "Gradul de atractivitate a României a fost dat, în mare parte, de cota unică de impozitare. Sunt deja ţări în regiune însă care au anunţat că intenţionează să introducă o cotă unică de impozitare, cum este cazul Bulgariei, unde ar urma să fie aplicată o taxă unică de 10%, sau al Ungariei. În aceste condiţii, România trebuie să fie din ce în ce mai competitivă", a spus Silaghi, la o conferinţă de prezentare a proiectului legii investiţiilor.

El a menţionat că România ar putea pierde o parte importantă din investiţiile străine dacă nu va fi adotat proiectul de lege, care va fi supus dezbaterii publice timp de două săptămâni, urmând să fie transmis Parlamentului spre aprobare în luna noiembrie.

Potrivit proiectului de lege, investitorii străini şi români vor beneficia de facilităţi precum bonificaţii de dobândă la unele credite şi contribuţii financiare de la buget, de până la 2.000 de euro, pentru fiecare loc de muncă nou creat.

Contribuţiile financiare acordate sub forma facilităţilor pentru crearea de locuri de muncă sunt cuprinse între 250 de euro şi 2.000 de euro pe loc de muncă, în funcţie de zona de dezvoltare economică în care este realizată investiţia.

Valoarea contribuţiei financiare de la bugetul de stat pentru fiecare nou loc de muncă direct creat se acordă diferenţiat, în funcţie de categoria investiţiei, nivelul ratei şomajului înregistrat în judeţul în care se realizează investiţia şi a PIB-ului pe locuitor din judeţ.

Facilităţile se acordă de la bugetul de stat investitorilor care creează minimum 200 de locuri de muncă directe, cu obligaţia menţinerii lor pentru o perioadă de minimum cinci ani.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Silaghi:România ar putea pierde investiţii importante dacă nu este adoptată noua lege din domeniu.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silaghi:România ar putea pierde investiţii importante dacă nu este adoptată noua lege din domeniu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent