Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 88 (8617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 90 la sută din locuitorii comunei Frătăuții Vechi vor fi racordați la rețelele de apă și canalizare

Luni, 15 Aprilie 2024 (16:29:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul din Frătăuții Vechi, Cristinel Dinu Antemie, au verificat, la finalul săptămânii trecute, investițiile aflate în derulare în această comună prin proiectele promovate de primărie. Gheorghe Flutur a făcut referire în primul rând la proiectele pentru rețelele de apă și canalizare, el precizând că peste 90% din cetățenii comunei vor fi racordați la noile rețele.

„Suntem la Frătăuții Vechi cu domnul primar Cristinel Dinu Antemie, un primar foarte vrednic. Am discutat despre proiectele acestei localități care a înflorit în ultimii ani. Și vorbim aici de proiectele pe apă-canal, unul care a început zilele trecute, pentru construcția a 11 kilometri de rețele, investiție de circa 18 milioane de lei, cu finanțate prin Programul <Anghel Saligny>. Primăria Frătăuții Vechi a mai avut un alt proiect tot pentru 11 kilometri de rețele de apă și canal, care este finalizat în procent de 90%. Iar în felul acesta localitatea Frătăuții Vechi va ajunge la un procent de peste 90% din populație racordată la rețeaua de apă și canalizare”, a arătat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că primăria acestei comune are numeroase alte proiecte de dezvoltare, respectiv modernizarea a trei kilometri de drumuri, iar împreună cu CJ Suceava vor fi găsite fonduri pentru drumurile pietruite dintr-o zonă în care se vor construi locuințe pentru tineri. Șeful administrației județene a apreciat faptul că dintre cele trei școli din comună două au fost modernizate complet, iar pentru localitatea Măneuți este pregătit un proiect pentru construcția unei „școli verzi”. „De asemenea, Primăria Frătăuții Vechi a finalizat proiecte pentru extinderea grădiniței, patru locuri de joacă, teren de sport sintetic, sală de sport, dar și pentru circa șase kilometri de rețea de iluminat public, iar la Măneuți este un cămin cultural început în momentul acesta. Sunt câteva investiții extrem de importante, dar primarul Cristinel Dinu Antemie are și multe alte proiecte pregătite”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că, tot în această comună, Consiliul Județean Suceava a modernizat întreaga rețea de drumuri, cu sensuri giratorii, „iar în momentul de față comuna Frătăuții Vechi arată ca un orășel”.

Nu în ultimul rând, Flutur a subliniat că și pentru această comună va fi lansat proiectul „Frătăuții Vechi la autostradă”. „Aici și centura de la Rădăuți își face efectul pentru că deja e mai ușor de circulat. Și împreună cu domnul primar vom lansa proiectul <Frătăuții Vechi la autostradă>. De ce la autostradă? Pentru că din centura Rădăuțiului până la autostrada A7 care vine spre Siret sunt 12 kilometri. Asta înseamnă o nouă perspectivă și trebuie să regândim inclusiv Planul Urbanistic Zonal și inclusiv prioritățile de aici, în special pentru a crea locuri de muncă pentru tineri”, a încheiat Gheorghe Flutur, el ținând să-l felicite pe primarul Cristinel Dinu Antemie pentru investițiile făcute în această comună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 90 la sută din locuitorii comunei Frătăuții Vechi vor fi racordați la rețelele de apă și canalizare.
 Vizualizări articol: 332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 90 la sută din locuitorii comunei Frătăuții Vechi vor fi racordați la rețelele de apă și canalizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei