Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 88 (8617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

A început amenajarea unui sens giratoriu nou la intersecția dintre DN 17A Rădăuți - Marginea și DC 45 Horodnic de Sus

Luni, 15 Aprilie 2024 (15:25:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pe drumul național 17E, la intersecția cu drumul comunal 45 Horodnic de Sus va fi amenajat un nou sens giratoriu. Lucrările au fost începute de Primăria Horodnic de Sus, în baza unui parteneriat încheiat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, prin Secția de Drumuri Naționale Suceava. Primarul din Horodnic de Sus, Valentin Luță, a ținut să precizeze că amenajarea acestui sens giratoriu este unul dintre cele mai așteptate proiecte pentru această comună. „Cel puțin eu așteptam acest sens giratoriu de foarte mult timp pentru că această intersecție dintre DN 17 și DC 45 este un punct negru pe harta rutieră a județului Suceava, având în vedere că au fost foarte multe accidente mortale aici în ultimii 20 de ani. Și în urma unor discuții foarte lungi am reușit să ajungem la un consens cu cei de la Secția de Drumuri Naționale”, a spus Valentin Luță.

El a explicat că în baza parteneriatului existent, Primăria Horodnic de Sus va pune la dispoziție terenul necesar pentru amenajarea sensului giratoriu și a căilor rutiere. „Avem acest parteneriat între comuna Horodnic de Sus și cei de la Secția de Drumuri Naționale Suceava, coordonați de către Drumuri Regionale din Iași, în care fiecare vine cu partea lui de finanțare. Noi punem la dispoziție suprafețele de teren și deja am dat Hotărârea de Consiliu Local pentru exproprierea suprafețelor care fac parte din coridorul acestui sens giratoriu. De asemenea, noi facem partea de casetare și excavare până la stratul de asfalt, care va fi turnat de către cei de la Drumuri Naționale”, a declarat primarul din Horodnic de Sus.

El a arătată că pentru început se va merge cu o soluție provizorie de sens giratoriu, respectiv prin montarea unor separatoare din plastic. „Deocamdată se va realiza o soluție provizorie pentru a vedea care va fi fluxul rutier, iar ulterior urmează să-l aprobe Poliția Rutieră ca proiect. Dacă lucrurile merg așa cum îmi doresc eu și nu sunt piedici, eu sper ca în luna mai să fie turnat covorul asfaltic și să fie dat în funcțiune acest sens giratoriu. Momentan e supersuficient acest sens giratoriu provizoriu, cu separatoare de plastic și indicatoare rutiere. E o investiție la care nu se aștepta nimeni să fie făcută anul aceasta”, a afirmat primarul comunei Horodnic de Sus.

În același timp, el a spus că în spațiul dintre căile rutiere din sensul giratoriu va fi amenajată o piață pentru producătorii locali din comuna Horodnic de Sus. „Ne-am propus ca în viitor să amenajăm o mică piață locală aici, la care să aibă acces pentru a cumpăra toți cei care tranzitează zona aceasta, pentru că e o zonă cu trafic foarte intens. O piață locală în care să punem la dispoziție spații gratuite cetățenilor din comună care au produse locale, de la produse alimentare și până la produse meșteșugărești. Vrem ca această piață să fie ca o alternativă la supermarketuri”, a declarat Valentin Luță.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început amenajarea unui sens giratoriu nou la intersecția dintre DN 17A Rădăuți - Marginea și DC 45 Horodnic de Sus.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A început amenajarea unui sens giratoriu nou la intersecția dintre DN 17A Rădăuți - Marginea și DC 45 Horodnic de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei