Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 88 (8617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Festivalul „Soyons francophones!”, la Gura Humorului: Peste 500 de elevi și opt ore de spectacol

Luni, 15 Aprilie 2024 (10:59:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi de sărbătoare, sâmbătă, 13 aprilie, pentru toți cei care au în comun pasiunea pentru limba franceză și pentru valorile Francofoniei.

La Gura Humorului a avut loc cea de-a VII-a ediție a festivalului-concurs județean „Soyons Francophones!”, proiect cultural-artistic-educativ îndrăzneț, inițiat de către inspectorul școlar pentru limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron în 2014.

Festivalul s-a bucurat încă de la început de un real succes în rândul iubitorilor limbii franceze, au transmis prof. Elena Sextilia Solonaru

și prof. Maria Magdalena Varvaroi.

La cea de-a VII-a ediție a Festivalului-concurs județean „Soyons Francophones”, la Centrul Cultural Gura Humorului, timp de opt ore, peste 500 de elevi de la 48 de școli gimnaziale, licee și colegii din județul Suceava au cântat, au dansat pe ritmuri francofone, au recitat poezii și au interpretat cântece și scenete în limba franceză.

Cei cinci prezentatori împreună cu cei 25 de elevi voluntari de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au făcut ca totul „să meargă ca pe roate”.

Mulțumind tuturor participanților la festival, inspectorul școlar pentru limbi moderne – limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron, a declarat: „Mulțumesc tuturor celor care au crezut în povestea Festivalului - concurs județean <Soyons Francophones> 2024.

Grație iubitorilor limbii franceze și ai valorilor Francofoniei, ediția a VII-a, organizată la Centrul Cultural Gura Humorului, chiar a fost una de poveste! Peste 500 de elevi, îndrumați de profesorii lor de franceză și de muzică, provenind din 48 de unități de învățământ ale județului Suceava, au devenit sâmbătă, 13 aprilie 2024, pentru 8 ore, eroii poveștii festivalului! Festivalul nostru e o dovadă clară că limba lui Flaubert și Francofonia sunt pe mâini bune! Vive le français, vive la Francophonie!”.

 

·       „Dorința de a promova limba franceză, limbă care ne-a adus pe toți cei prezenți împreună”

 

Festivalul inițiat de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului a avut ca parteneri Alianța Franceză Suceava, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și Asociația Română a Profesorilor Francofoni, filiala Suceava și s-a bucurat de sprijinul Centrului Cultural Gura Humorului.

La această manifestare artistică au fost prezenți inspectorul școlar pentru limbi moderne - limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron, inspectorul școlar de arte, prof. Loredana Ceică, conferențiar universitar dr. Simona Aida Manolache, conferențiar universitar dr. Nicoleta Moroșan, ambele de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. Tamara Sabin, reprezentant al Alianței Franceze Suceava, Leily Turcat, studentă la Universitatea Sorbonne Nouvelle Paris, Franța, stagiară FLE la Alianța Franceză Suceava, directorul Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, prof. Mihaela Ursaciuc, precum și numeroși profesori și elevi din județ.

„Festivalul, care unește talentul cu bucuria de a ne exprima în limba franceză, s-a evidențiat prin calitatea momentelor artistice prezentate, entuziasmul participanților și dorința de a promova limba franceză, limbă care ne-a adus pe toți cei prezenți împreună”, au spus prof. Elena Sextilia Solonaru și prof. Maria Magdalena Varvaroi.

Inițiatorul festivalului, prof. dr. Constantin Tiron, inspector școlar pentru limbi moderne – limba franceză, a mai adăugat că festivalul-concurs județean „Soyons Francophones!” a devenit deja o emblemă a francofoniei şi o tradiţie bucovineană de primăvară a judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Soyons francophones!”, la Gura Humorului: Peste 500 de elevi și opt ore de spectacol.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul „Soyons francophones!”, la Gura Humorului: Peste 500 de elevi și opt ore de spectacol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei