Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 29 (8558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Valul de gripă și viroze respiratorii în județul Suceava s-a domolit

Marţi, 6 Februarie 2024 (13:51:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul cazurilor de gripă și viroze respiratorii înregistrate în județul Suceava a scăzut constant în ultimele două săptămâni, conform datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Suceava. Astfel, în săptămâna 29 ianuarie - 4 februarie a.c., numărul de cazuri de gripă a scăzut la 128, cu 41 de internări, față de 193 de cazuri, din care 65 internate în spital, în săptămâna anterioară. Cele mai multe cazuri, 31, au fost la copii care merg în colectivitate, din categoria de vârstă 5-14 ani, urmate de categoria de vârstă 2-4 ani, unde au fost 30 de cazuri. În ceea ce privește bebelușii, respectiv categoria de vârstă 0-1 an, au fost 27 de cazuri de gripă, dintre care 13 au avut nevoie de internare. La seniorii peste 65 de ani au fost 18 cazuri, din care 8 internate.

Infecții respiratorii acute au fost, în săptămâna 29 ianuarie - 4 februarie, 2.413 cazuri, dar numai 28 au necesitat internare, majoritatea la copii. La categoria de vârstă 5-14 ani, de exemplu, au fost 862 de cazuri, cu 6 internări. În săptămâna precedentă au fost 2.548 de cazuri, cu 24 de internări.

Doar în cazul pneumoniilor se constată o ușoară creștere a numărului de cazuri, de la 669, cu 131 de internări în ultima săptămână din ianuarie, la 674 de cazuri, dar mai puțin grave, în intervalul 29 ianuarie - 4 februarie. În această perioadă, 119 pacienți cu pneumonie au necesitat internare în spital. Au fost internați din cauza pneumoniilor 50 de bebeluși, 32 de copii din categoria de vârstă 2-4 ani, 10 copii cu vârste între 5 și 14 ani, 5 pacienți cu vârste între 15 și 49 de ani, 7 din categoria de vârstă 50-64 de ani și 4 pacienți peste 65 de ani.

Încălzirea vremii ar putea însă favoriza din nou circulația virozelor respiratorii, așa că specialiștii recomandă în continuarea respectarea măsurilor generale de prevenție, de la spălarea frecventă a mâinilor până la evitarea aglomerațiilor și purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, mai ales în zonele de așteptare a unităților medicale (cabinete și spitale).


 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valul de gripă și viroze respiratorii în județul Suceava s-a domolit.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valul de gripă și viroze respiratorii în județul Suceava s-a domolit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei