Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 29 (8558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipe ale Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, calificate în finala competiției studențești „E.ON Energy Challenge”

Marţi, 6 Februarie 2024 (13:29:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipe ale Universității „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava s-au calificat în finala competiției studențești „E.ON Energy Challenge”, ediția a X-a, cu proiectele DBS Energy Solutions – soluții pentru protecția panourilor fotovoltaice și The Energies – soluție pentru testarea soluțiilor de modernizare a rețelelor de distribuție electrică prin utilizarea aplicației Simulink.

11 echipe din toată țara și-au prezentat ideile și au dat dovadă nu doar de creativitate și originalitate, ci și de spirit antreprenorial remarcabil, ceea ce a dus la discuții aprinse între membrii juriului și a făcut departajarea mai dificilă. Punctajele cele mai mari au fost obținute de studenții de la universități din Iași, Suceava, București, Brașov și Ploiești, instituții academice care au avut competitori pe parcursul fiecărei ediții a competiției E.ON.

Proiectele și echipele calificate pentru marea finală de la Târgu Mureș sunt: Grid Guardians – aplicație software pentru reducerea consumului de energie, Universitatea „Transilvania” din Brașov; DBS Energy Solutions – soluții pentru protecția panourilor fotovoltaice – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava; MTeam – aplicație web pentru îmbunătățirea procesului de programare clienți și transmitere indecși – Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași; The Energies – soluție pentru testarea soluțiilor de modernizare a rețelelor de distribuție electrică prin utilizarea aplicației Simulink – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava; Edu Solutions – aplicație destinată părinților, personalului și furnizorilor de servicii din cadrul grădinițelor din România – Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iași; Hydro Vault – strategie inovativă pentru cuplarea și optimizarea sectoarelor industriilor petroliere prin utilizarea hidrogenului ca element de legătură – Universitatea Petrol-Gaze Ploiești și Universitatea Politehnică București.

Echipele calificate vor participa la începutul lunii martie a.c. la o serie de traininguri în cadrul „Energy Challenge Academy”, unde vor avea ocazia să interacționeze cu specialiștii E.ON prin sesiuni de mentorat, scopul fiind îmbunătățirea proiectelor atât ca structură, cât și ca mod de prezentare.

Marea finală se va desfășura la Târgu Mureș, în zilele de 15 și 16 martie, iar cele mai bune proiecte vor fi recompensate cu premii care depășesc 6.600 de euro: locul I – 3.000 euro/echipă; locul II – experiențe în valoare de 600 euro/membru echipă; locul III – experiențe în valoare de 300 euro/membru echipă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipe ale Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, calificate în finala competiției studențești „E.ON Energy Challenge”.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echipe ale Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, calificate în finala competiției studențești „E.ON Energy Challenge”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei