Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 297 (8521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Trofeul Festivalului „Iarna Buzoiană” a fost câștigat de elevii militari de la Câmpulung

Luni, 18 Decembrie 2023 (13:04:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ansamblul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung, coordonat de profesor Iustina Horga și de Laurențiu Sbiera, a câștigat Trofeul Festivalului „Iarna Buzoiană”, competiție la a XII-a ediție, desfășurată în sala de spectacole a Consiliului Județean Buzău.

Evenimentul a adus împreună cei mai talentați interpreți de colinde și cei mai buni dansatori din diverse zone ale țării.

„Momentele magice, puse în scenă de cei mai talentați purtători de tradiție din colegiul câmpulungean, au reunit colinde, urături, jocul caprei și al ursului, aducând în fața spectatorilor jocul bumbierilor și jocul măștilor, jocuri specifice sărbătorilor de iarnă din zona Bucovinei”, au transmis reprezentanții colegiului.  

Prestația elevilor a cucerit juriul, obținând locul I la secțiunile „Obiceiuri de iarnă”, „Dansuri populare” și „Interpretare Corală”. La secțiunea „Soliști”, Adina Ardeleanu a obținut locul I la categoria „Nou solistă” și locul al II-lea la categoria „Interpretare solo”, Mihai Țurcanu - locul al II-lea și Ioan Persic - locul al III-lea.

Festivalul, desfășurat în data de 16 decembrie, a fost organizat de către Cercul Militar Buzău și Asociația Județeană „Sportul pentru toți” Buzău, precum și de Fundația "Mareșal Alexandru Averescu" și Consiliul Județean Buzău, având ca scop punerea în valoare a tradițiilor și obiceiurilor de iarnă din satele românești și de a promova în rândul tinerilor valorile culturale rămase moștenire din moși strămoși.

„Vă felicităm pentru toată muncă și dăruirea de care ați dat dovadă! Felicitări pentru premiile obținute! Suntem mândri de voi!”, au mai spus reprezentanții colegiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trofeul Festivalului „Iarna Buzoiană” a fost câștigat de elevii militari de la Câmpulung.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trofeul Festivalului „Iarna Buzoiană” a fost câștigat de elevii militari de la Câmpulung0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei