Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 297 (8521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunță înființarea Asociației „Gustă din Bucovina”, care va promova produsele și gastronomia tradițională

Luni, 18 Decembrie 2023 (13:46:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 80 de producători suceveni au înființat o nouă asociație care va promova produsele și gastronomia tradițională din Bucovina. Luni dimineață, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la sediul administrației județene a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai grupului de producători de produse tradiționale care vând produse în piața volantă de la Direcția Agricolă Suceava.

Întâlnirea a avut loc după ce, vinerea trecută, președintele CJ Suceava s-a întâlnit cu peste 80 de producători din acest grup, cărora le-a propus să se asocieze într-un ONG fără scop patrimonial non-profit pentru a promova produsele și gastronomia tradițională bucovineană și pentru a fi mai eficienți în promovarea și vânzarea produselor tradiționale.

În cadrul întâlnirii de luni, Gheorghe Flutur le-a propus celor prezenți la întâlnire ca asociația să poarte numele „Gustă din Bucovina". „Și asta pentru că acesta este un nume care deja este consacrat. Producătorii au fost foarte încântați și în perioada următoare va lua ființă această asociație. Astfel, pe lângă asociația <Produs în Bucovina>, destinată producătorilor mai mari, apare o asociație nouă, cu producători mai mici, dar cu o ofertă foarte diversă, care cuprinde produse tradiționale cu vechi rețete locale de preparate din carne, brânzeturi, compoturi, dulcețuri, zacuscă, plante medicinale aromate, fructe, legume, ciuperci și rețete tradiționale specifice pentru gastronomia din zona Bucovinei”, a spus șeful administrației județene.

El a adăugat că noutatea este că, alături de „Produs în Bucovina”, pe piața Sucevei va fi prezentă în foarte scurt timp o nouă asociație bucovineană pentru promovarea zonei, care se va numi "Gustă din Bucovina".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță înființarea Asociației „Gustă din Bucovina”, care va promova produsele și gastronomia tradițională.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur anunță înființarea Asociației „Gustă din Bucovina”, care va promova produsele și gastronomia tradițională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei