Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 297 (8521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părintele Ionuț Silvestru Țurcă a trecut la cele veșnice la doar 46 de ani

Luni, 18 Decembrie 2023 (17:58:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Părintele Ionuț Silvestru Țurcă, în vârstă de 46 de ani, a murit luni, înainte de prânz, după o suferință care i-a afectat ultimii ani de viață. Om de o cultură aleasă, părintele a îmbrățișat cu multă dragoste activitatea de dascăl de-a lungul vieții sale. Pasionat de Teologie Dogmatică, el a transmis știința sa elevilor Seminarului Teologic din Suceava, unde a ocupat pentru câțiva ani și funcția de director, precum și elevilor altor instituții importante din învățământul sucevean.

Ca preot cu har, el a păstorit credincioșii comunei Mitocu Dragomirnei, unde spiritul său gospodăresc a lăsat Parohia ”Sfântu Gheorghe” în plin avânt de creștere.

Ionuț Silvestru Țurcă s-a născut la Stroiești, lângă Suceava, la 23 iunie 1977, având ca părinți pe Elvira și Mihai, cadre didactice la școala din localitate. După  terminarea studiilor medii a urmat cursurile Seminarului Teologic ”Mitropolit Dosoftei” din Suceava, între anii 1992-1997, iar după absolvire a plecat la București, pentru a aprofunda învățătura religioasă în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ”Iustinian Patriarhul”, pe care a absolvit-o în anul 2001.

Își desăvârșește studiile la Universitatea din Gottingen și în cadrul unui studiu masteral în Teologie Ortodoxă Pastorală la Oradea, în perioada 2003-2005.

Întors la Suceava, el a fost hirotonit diacon și apoi preot, după care și-a etalat cunoștințele de Teologie Dogmatică ca profesor și în scurt timp director al Seminarului Teologic ”Mitropolit Dosoftei” din Suceava, pentru aproape 3 ani.

În acest timp, Ionuț Silvetru Țurcă a fost numit preot în Parohia ”Sfântu Gheorghe” din Mitocul Dragomirnei. Aici s-a dovedit a fi un bun gospodar, continuând lucrările începute de preoții Ionuț Bilaucă și George Apetrei la un praznicar și alte edificii necesare parohiei.

În urmă cu 4 ani a fost diagnosticat cu o afecțiune a ficatului, iar după câteva intervenții chirurgicale starea sa s-a agravat. Ultimele zile și le-a petrecut pe patul unui spital din București, unde medicii au încercat din răsputeri să îl salveze. În cursul zilei de luni însă, părintele Ionuț Silvestru Țurcă a trecut la cele veșnice, lăsând în urmă soția, cei doi copii ai săi, o întreagă familie îndurerată și pe toți cei care l-au prețuit. Trupul neînsuflețit va fi depus marți seară la Biserica Sfântul Gheorghe din comuna Mitocul Dragomirnei, iar data înmormântării va fi anunțată ulterior. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părintele Ionuț Silvestru Țurcă a trecut la cele veșnice la doar 46 de ani.
 Vizualizări articol: 5046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Părintele Ionuț Silvestru Țurcă a trecut la cele veșnice la doar 46 de ani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei