Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 297 (8521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Expoziția „Îngerii Crăciunului”, un tărâm al culorilor, al visurilor, al emoțiilor

Luni, 18 Decembrie 2023 (09:00:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziția de pictură „Îngerii Crăciunului”, al cărei vernisaj a avut loc recent la Galeria de Artă „Zamca”, s-a dovedit a fi un tărâm al culorilor, al visurilor, al emoțiilor, creat de tineri artiști și oferit cu generozitate publicului sucevean.

Curatorul expoziției a fost Mihai Pânzaru - PIM, care a reușit, împreună cu micii artiști, să aducă mai aproape de public spiritul sărbătorilor de iarnă, prin reinterpretări artistice reușite. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv, oferind iubitorilor de artă și publicului larg prilejul de a intra în atmosfera magică a Crăciunului.

Pe simeze sunt expuse lucrări unice, semnate de copii și tineri talentați, ce vor putea fi admirate până pe 3 ianuarie 2024. „Această expoziție reprezintă o călătorie fascinantă în lumea imaginației și a frumuseții interpretate de diverși artiști. Fiecare operă spune o poveste unică a Crăciunului, iar prin această expoziție împreună descoperim magia în forme artistice variate” , a declarat curatorul Mihai Pânzaru – PIM.

Prezent la eveniment, criticul de artă drd. Delia Ioana-Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană de Cultură Suceava, a subliniat valoarea și semnificația fiecărei opere expuse: „Este o mare bucurie că am reușit să organizăm acest eveniment pentru acești copii minunați și talentați. Expoziția <Îngerii Crăciunului> poartă acest titlu sugestiv deoarece acești copii sunt ca niște îngeri pentru noi. În greaca veche termenul de <înger> semnifică ideea de <mesager>. Asemenea îngerilor, acești copii talentați sunt ca niște mesageri pentru noi, pentru umanitate. Ei ne transmit gânduri senine, de pace, iubire, armonie, uniune, decență, inocență și simplitate, iar pentru acest lucru ar trebui să fim profund recunoscători”.

Președintele Asociației pentru Parteneriat Social Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc, un susținător al acțiunilor culturale organizate de Galeria de Artă „Zamca”, a spus la rândul său: „Cum se putea să sărbătorim mai frumos această perioadă premergătoare Crăciunului, dacă nu printr-o expoziție unică, pentru că am adus copii talentați de la mai multe școli pe care i-am descoperit de-a lungul activității noastre, cel puțin anul acesta, cu lucrări remarcabile. Galeria noastră este un spațiu al educației prin artă, al educației pentru estetic, de la cele mai fragede vârste”.

În cadrul expoziției, sunt disponibile și lucrări ce pot fi achiziționate, oferind astfel oportunitatea de a lua acasă „o bucată” din magia Îngerilor Crăciunului. Pentru informații suplimentare: Petru Vasile Gafiuc, președinte al Asociației Institutul Bucovina, Tel: 0230.524.128, E-mail:  office@bucovinainstitute.org .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția „Îngerii Crăciunului”, un tărâm al culorilor, al visurilor, al emoțiilor.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția „Îngerii Crăciunului”, un tărâm al culorilor, al visurilor, al emoțiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei