Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 297 (8521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Ouverture sur le monde” - „Let’s Open to the World”, spectacole la Colegiul ,,Andronic Motrescu” Rădăuți

Luni, 18 Decembrie 2023 (11:03:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Luna decembrie a debutat la Colegiul ,,Andronic Motrescu” Rădăuți cu o serie de manifestări artistice prilejuite de apropierea sărbătorilor de iarnă.

Activitățile s-au desfășurat în contextul parteneriatelor internaționale încheiate cu Colegiul „Olivier Messiaen” din Montagne sur Sevre, Franța, și cu Liceul „Townsend Harris” din New York, având drept scop promovarea limbilor străine, dar și a tradițiilor și culturii românești. Inițiatoarea acestor parteneriate a fost profesoara de limba franceză Anca Donisan.

Săptămâna trecută au avut loc spectacole în limba franceză și în limba engleză, ambele desfășurate în Centrul de Documentare și Informare al școlii.

Au coordonat activitățile profesoarele de limba franceză Anca Donisan și Alina Vîrtea și profesoarele de limba engleză Iuliana Nichiforiuc și Simona Rusu, alături de ceilalți membri ai catedrei de limbi străine.

Prezentatorii evenimentului au fost Iulian Zaharie, împreună cu Nicole Pițul - pentru limba franceză și Eduard Mihalescu, susținut de Maria Juravle, pentru limba engleză.

S-au auzit colinde și cântece de Crăciun, în interpretarea corurilor de elevi, remarcându-se solistele Maria Prichici, Delya Chiraș și Aurora Covașă, ultima acompaniată la chitară de Tabita Bârsan. Constantin Creuco și Miriam Levițchi au oferit un recital la vioară în ambele spectacole.

Atmosfera a fost animată de prezența dinamică a elevelor Bianca Nemțoc, Gabriela Păsăilă și Teodora Pahomi, care au interpretat dansuri în coregrafia proprie.

 

O scenetă în limba franceză despre împodobirea bradului de Crăciun și o prezentare PowerPoint în limba engleză a obiceiurilor specifice, realizată de elevul David Buliga, au completat spectacolul. Elevii au gătit preparate tradiționale, prezentând rețetele și oferindu-le apoi celor prezenți bunătățile expuse.

Inițiatoarea parteneriatelor internaționale, profesoara Anca Donisan, a declarat: ,,Crăciunul e sărbătoarea luminii, iar elevii noștri au adus în dar lumina de pe chipurile lor vesele. Crăciunul e sărbătoarea bucuriei, iar ei ne-au bucurat cu muzică, dans, scenete și prăjituri preparate de ei.

Nu în ultimul rând, Crăciunul e o sărbătoare a comuniunii, iar elevii noștri au dat dovadă că sunt capabili să lucreze în echipă și să ne încânte cu roadele cooperării lor.” 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ouverture sur le monde” - „Let’s Open to the World”, spectacole la Colegiul ,,Andronic Motrescu” Rădăuți.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Ouverture sur le monde” - „Let’s Open to the World”, spectacole la Colegiul ,,Andronic Motrescu” Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei