Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 297 (8521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noua bază nautică pentru canotaj de la Fălticeni va fi finalizată în vara anului viitor

Luni, 18 Decembrie 2023 (18:48:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, au verificat luni stadiul lucrărilor de modernizare și extindere a bazei nautice de pe iazul Șomuz din acest municipiu. După vizită, Gheorghe Flutur a dat asigurări că CJ Suceava va finanța și anul viitor finalizarea lucrărilor la noua bază nautică pentru canotaj. „Vreau să felicit Primăria Fălticeni pentru această inițiativă. Am venit parte și noi, Consiliul Județean, cu finanțare. Iar vizita mea de astăzi este ca să anunț intenția ca anul viitor, Consiliul Județean Suceava să participe în așa fel încât schema de finanțare să fie 50% din partea Primăriei Fălticeni și 50% din partea noastră”, a precizat Flutur. El a subliniat faptul că modernizarea acestei baze nautice este absolut necesară, având în vedere că aici s-au format mulți campioni mondiali la canotaj. „Avem o obligație morală, pentru că Fălticeniul a dat acești campioni. Zona aceasta, care e o zonă de agrement, merită această investiție inteligentă pentru baza nautică și cred că e obligația noastră să venim cu investiții rapide. Sper ca la jumătatea anului viitor să fie totul finalizat. E de fapt o zonă de poveste aici, pe malul lacului Șomuz, o zonă și de agrement, de practicat sportul, dar și pentru cei care vor să vadă antrenamente sau concursurile de canotaj. Și de aceea cred că acest model trebuie să îl luăm și în alte zone din județul Suceava care au nevoie de astfel de locuri de agrement pentru tineri, pentru sportivi și pentru vizitatori”, a spus Flutur. 

·        Cătălin Coman: Este o investiție necesară pentru întreaga țară, pentru că aici se vor pregăti loturile naționale de canotaj”

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a spus, la rândul său, că modernizarea bazei nautice este o investiție derulată în parteneriat cu CJ Suceava. „Este o investiție necesară pentru municipiul Fălticeni și județul Suceava și îmi permit să spun pentru întreaga țară, pentru că aici s-au pregătit și se vor pregăti în condiții optime pe viitor loturile naționale de canotaj ale României, care ne reprezintă și acum cu foarte mult succes în competiții europene, mondiale și la Jocurile Olimpice. Și sunt convins că odată cu finalizarea acestui obiectiv important vom avea motive să ne bucurăm de sportivii care vor câștiga medalii importante pentru România după ce s-au pregătit și s-au antrenat aici pe lacul Șomuz, la noua bază nautică”, a declarat Cătălin Coman. El a ținut să sublinieze faptul că parteneriatul cu CJ Suceava a funcționat excelent pentru acest proiect de reabilitare, modernizare, consolidare și extindere a bazei nautice de la Fălticeni. „Sunt convins că în baza acestui parteneriat vom finaliza investiția la începutul verii anului viitor, astfel încât la debutul jocurilor Olimpice de la Paris să avem o infrastructură pentru pregătire modernă pe care o vom pune cu drag la dispoziția tuturor sportivilor și antrenorilor”, a mai precizat Coman. El a amintit că potrivit proiectului, noua clădire a bazei nautice va avea hangare noi pentru ambarcațiuni, spații pentru sportivi și antrenori, vor fi amenajate vestiare pentru băieți și fete, dușuri și grupuri sanitare, iar sportivii vor avea la dispoziție o sală pentru antrenamente la ergometru pe timpul sezonului rece. Noua bază va avea și o sală pentru ședințe tehnice, care va fi dotată cu aparatură audio-video, destinată analizării curselor din marile competiții, și o altă sală pentru conferințe de presă și întâlniri oficiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua bază nautică pentru canotaj de la Fălticeni va fi finalizată în vara anului viitor.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noua bază nautică pentru canotaj de la Fălticeni va fi finalizată în vara anului viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei