NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
vineri, 24 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 277 (8501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,976 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5668 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan: Alocarea de bani din fondul de rezervă rezolvă până la finalul anului problemele ce țin de pensii, educație, sănătate și ajutoare de încălzire

Vineri, 24 Noiembrie 2023 (13:27:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că alocarea banilor din fondul de rezervă dispusă de premierul României, Marcel Ciolacu, rezolvă până la finalul acestui an toate problemele ce țin de pensii, alocații, șomaj, educație, sănătate și ajutoare de încălzire. „Circumstanțele extraordinare ale acestui an și necesitate imperativă a menținerii sub control riguros a deficitului bugetar au impus Guvernului să recurgă la măsuri extraordinare, dar deplin legale, respectiv finanțarea instituțiilor statului prin instrumentul fondului de rezervă. Astăzi, alocarea unei sume de aproape 14 miliarde lei asigură până la finalul anului tot ce ține de pensii, alocații, șomaj, educație, sănătate, ajutoare de încălzire”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că 3,7 miliarde de lei vor fi alocați pentru sistemul de sănătate publică, din care 3,5 miliarde pentru medicamente și materiale sanitare, iar 200 de milioane de lei vor fi alocați pentru spitale.

Liderul PSD Suceava a mai declarat că în plus s-au aprobat și plățile necesare pentru continuarea unor mari investiții la Spitalul Clinic de Urgență din Timișoara și Spitalul de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din București.

„În ceea ce privește susținerea mediului privat s-a majorat cu patru miliarde de lei plafonul total al garanțiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest, până la 31 decembrie 2023. Noul plafon asigură acces la măsurile din schema de ajutor de stat pentru un număr suplimentar de 4.500 de firme”, a precizat Ioan Stan. El a mai spus că până la finalul anului vor fi acordate ajutoare de stat pentru circa 31.000 de companii, susținerea mediului privat fiind o prioritate pentru actualul Guvern. În final, Ioan Stan a spus că alocarea banilor din fondul de rezervă le va asigura românilor un sfârșit de an liniștit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Alocarea de bani din fondul de rezervă rezolvă până la finalul anului problemele ce țin de pensii, educație, sănătate și ajutoare de încălzire.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan: Alocarea de bani din fondul de rezervă rezolvă până la finalul anului problemele ce țin de pensii, educație, sănătate și ajutoare de încălzire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei