Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 277 (8501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Administrație

Gheorghe Flutur și Ștefan Groza au vizitat joi șantierele de extindere a rețelelor de apă și canalizare din Rădăuți și Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și directorul companiei regionale de apă și canalizare ACET SA, Ștefan Groza, au vizitat joi șantierele de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Rădăuți și orașul Vicovu de Sus. Cele două șantiere sunt parte a unui proiect mai amplu de infrastructură, în valoare de aproape 300 de milioane de euro, finanțat cu bani europeni, semnat în urmă cu 2 ani. În zona Rădăuți, din proiect mai fac parte și alte localități, printre care Putna, Sucevița și Marginea, Împreună cu primarul de Rădăuți, Bogdan Loghin, Flutur a arătat că în acest municipiu se va interveni pe 50 de străzi. Șeful administrației județene a calificat ca „interesant” faptul că, până la această dată, pe 47 de străzi din Rădăuți n-a fost rețea de apă și canalizare niciodată. „Trebuia de mult să se întâmple”, a declarat Flutur. Valoarea lucrărilor pentru Rădăuți este de 12 milioane de euro. Proiectul înseamnă în jur de 17 km de rețele de canalizare și 14 km de rețele de apă, care vor duce la acces la aceste rețele pentru mai mult de 95% dintre locuitori. De asemenea, va fi reabilitată stația de captare a apei de la Măneuți, de unde se va face alimentarea cu apă a orașului Rădăuți. Aici, potrivit lui Gheorghe Flutur și lui Ștefan Groza, sunt 22 de puțuri care trebuie reabilitate și trebuie făcute drenuri prin care să crească volumul de apă potabilă.

„Lucrările sunt la început, e un contract care se derulează până în 2025. Sper să se termine mai repede, în primăvara lui 2025. (...) Apa și canalizarea sunt ABC-ul civilizației. Este un pic târziu, orașul Rădăuți merita mai demult să aibă apă și canalizare, dar este bine și acum. Din urmă vine și domnul primar cu asfaltarea, are multe proiecte. Deocamdată suntem la această fază, care înseamnă și puțin deranj”, a spus Flutur.

Directorul ACET, Ștefan Groza, a afirmat că prin extinderea rețelelor de apă și canalizare în Rădăuți, vor beneficia de aceste utilități încă 6.000 de locuitori din oraș. „Vă asigurăm că prin refacerea drenurilor și a puțurilor vom avea apă suficientă și de bună calitate pentru toți locuitorii municipiului Rădăuți”, a afirmat Groza.

Primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, a completat că administrația locală a accesat și 4,1 milioane de euro prin programul „Anghel Saligny” pentru lucrări de infrastructură.

La Vicovu de Sus, valoarea lucrărilor de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare este de 25 de milioane de euro. La această dată, din circa 15.000 de locuitori, doar aproximativ 4.000 dispun de aceste utilități. La Vicovu de Sus, potrivit lui Gheorghe Flutur, sunt executate 35% din lucrări. Aici vor fi montate 66 de km de conducte de apă și 59 de km de conducte de canalizare, pe mai mult de 30 de străzi, vor fi instalate stații de pompare și se află în faza de proiectare o stație de epurare.  „Este un disconfort pentru oameni, dar un pas uriaș spre civilizație. De când a venit primarul de aici [Vasile Iliuț], au început să se miște lucrurile. Au primit aprobare și pentru gaz metan, s-a dat drumul la modernizarea drumului spre vama de la Vicovu de Sus”, a afirmat Gheorghe Flutur. Acesta a menționat și alte câteva localități care fac parte din proiectul de extindere a rețelelor de apă și canalizare, printre care Mitocu Dragomirnei, Șcheia, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur și Ștefan Groza au vizitat joi șantierele de extindere a rețelelor de apă și canalizare din Rădăuți și Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur și Ștefan Groza au vizitat joi șantierele de extindere a rețelelor de apă și canalizare din Rădăuți și Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei