Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 277 (8501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Luptați pentru voi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu se cade să auziți aceeași poezie cu grupa ușoară, cu meciurile din deplasare pe teren neutru etc, etc. Asta pentru că degeaba ți se dă dacă nu bagi în traistă, cunoașteți proverbul românesc. Da, Steaua ’86 a beneficiat de sistemul ăla minimal-eliminatoriu, echipele din Anglia erau suspendate, dar cum ar fi fost să nu valorifice asta? Să se împiedice cu finlandezii de la Kuusysi, că doar a fost la un pas, sau chiar să piardă la penalty-uri cu Barcelona... Păi ”ar fi fost prea frumos”, ca la finalele la tenis cu Salatiera pe masă. Revenind la campania asta de calificare la Euro, victoria cu Elveția mi se pare mai importantă decât s-ar crede. Ea a dat legitimitate parcursului, păstrând acel 0 din dreptul înfrângerilor. Că am ajuns astfel în urma a doua nu înseamnă mare lucru, hazardul ne poate juca o festă. Edward Iordănescu (și-a câștigat dreptul la numele oficial, nu Iedi sau Juniorul, cum îi spuneam până de curând) a beneficiat de o clemență care i-a fost refuzată lui Bölöni. Unde sunt acum adversarele care ne-au retrogradat din Liga Națiunilor? Bosnia și Muntenegru au rămas pe dinafară, Finlanda dispută un dublu baraj fără șanse. Da, clasarea în spatele acestor adversare e tot opera lui Edward Iordănescu, oricât ar vrea unii s-o facă uitată. Dar măcar pe groapa asta s-a construit ceva. Un grup în care se schimbau câte 4-5 jucători la o dublă, fără ca asta să împieteze asupra exprimării. N-o fi fost ea, exprimarea, de mare excepție, dar măcar s-a păstrat coerentă. Și uite că a iscat faza golului cu Elveția, una demnă de oricare dintre selecționatele aflate în urna întâi. În privința prestației noastre de la vară, eu nu m-aș îngrijora de pe acum. Știu că ultima oară am luat-o de la Albania, știu că unii aduc în discuție scorurile fluviu înregistrate de naționala de rugby, însă eu nu aș pune tot răul înainte. Euro 2024 e o vitrină, toți tricolorii sunt conștienți că trebuie să prezinte cea mai bună versiune a lor. Cum strigau fetele de la handbal înainte de meciurile de la Mondiale? Pentru cine luptăm? – Pentru noi! Și e cel mai bine așa, să lupte pentru viitorul lor, că le e mai aproape cămașa. Dacă e frumos apretată, o să vină bine și haina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luptați pentru voi!.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Luptați pentru voi!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei