Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 268 (8492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mamografii gratuite, cu programare, în cadrul evenimentului „Opreşte cancerul de col uterin!”, din 17 noiembrie

Marţi, 14 Noiembrie 2023 (13:21:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A IX-a ediție a evenimentului „Opreşte cancerul de col uterin!”, organizată de colegii de la Televiziunea Intermedia, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei  Vișniec” Suceava și Institutul Regional de Oncologie Iași va avea loc în data de 17 noiembrie a.c.., la Teatrul Municipal „Matei Vișniec". Jurnalista Adriana Dascălu Bulină, moderatoare a evenimentului, alături de managerul teatrului, Angela Zarojanu, a anunțat că în ziua de 17 noiembrie, în intervalul orar 10.00-16.00, se vor face, pe bază de programare, mamografii gratuite cu unitatea mobilă de screening de cancer mamar, pusă la dispoziție de IRO Iași.  Laboratorul mobil va fi amplasat în fața teatrului. Numărul de telefon pentru programări este 0742 174 444.

De asemenea, fără programare, sunt oferite testări gratuite pentru HPV și testări Babeș-Papanicolau.

Grupa de vârstă admisă pentru testarea Babeș Papanicolau este 25 - 29 de ani, pentru testarea HPV, între 30 și 64 de ani și pentru mamografii, între 50 și 69 ani. Singurul document necesar este cartea de identitate sau buletinul, original și copie.

De la ora 17.00, la teatru va avea loc spectacolul-lectură ”Cu frica în sân”, de Laura Ivăncioiu, în regia lui Cosmin Panaite, iar de la 17.50 va începe conferința „Oprește cancerul de col uterin!”. Adriana Dascălu a arătat că invitatul special al ediției din acest an este Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași, care va prezenta campania de testări gratuite Babeș-Papanicolau și HPV și campania pentru mamografii gratuite.

Vor mai conferenția dr. Laura Coca, medicul coordonator la nivel județean al programului de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col, dr. Dan Dumitrache, medic primar gineco-oncologie la Centrul Medical Bucovina, dr. Maria Bucșineanu și dr. Aurelia Dobromir, de la Cabinetul de Planning Familial din Policlinica Suceava, dr. Mariana Stoleru, medic medicina muncii și Ana Maria Balațchi, director administrativ la Centrul de Radioterapie Rt Lotus Center Suceava.

Pentru ora 19:30 este programat un mini-recital muzical Alin Cimpoiași.

Intrarea la eveniment este liberă, iar participanții pot să facă donații pentru sprijinirea financiară a unei paciente bolnave de cancer. 

„Poate fi cumpărat, prin participarea la o licitație care va fi organizată în timpul evenimentului, un tablou realizat de o artistă talentată, Marina Pișta. Aceasta a donat o pictură specială, sub forma unui portret al unei femei suave, în sprijinul acestei nobile cauze.  Lucrarea este imaginea campaniei de anul acesta, o regăsiți pe afiș. Prețul de pornire la licitație este 300 de euro. De asemenea, se pot face donaţii, toți banii strânşi ajungând la o bolnavă care are probleme financiare”, a transmis jurnalista Adriana Dascălu Bulină.

La sfârșitul evenimentului, clădirea Teatrului ”Matei Vișniec” Suceava va fi iluminată în turcoaz – simbolul luptei împotriva Cancerului de Col Uterin.

Cancerul de col uterin reprezintă una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani. România se situează în primele locuri printre ţările europene în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de această maladie. Depistată timpuriu, această formă de cancer se poate vindeca. Reducerea poverii cancerului de col uterin se poate realiza prin vaccinare împotriva HPV, prin programe de vaccinare sustenabile, depistarea în faze incipiente a leziunilor colului uterin, prin programe de screening organizate pe baze populaționale consolidate și prin asigurarea accesului la diagnostic și tratament în mod egal și echitabil pentru toate categoriile socio-economice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamografii gratuite, cu programare, în cadrul evenimentului „Opreşte cancerul de col uterin!”, din 17 noiembrie.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mamografii gratuite, cu programare, în cadrul evenimentului „Opreşte cancerul de col uterin!”, din 17 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei