Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 268 (8492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Iluminatul public în comuna Fântânele, asigurat cu 1.100 de lămpi LED

Marţi, 14 Noiembrie 2023 (17:26:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iluminatul public din comuna Fântânele este asigurat în prezent cu 1.100 de lămpi LED, după o adevărată ”revoluție” în ceea ce privește acest sistem. S-a închis astfel un ciclu de proiecte de modernizare și eficientizare început în anul 2020. Înainte de modernizare, iluminatul stradal era vechi și defectuos, generând costuri semnificative de mentenanță din cauza defecțiunilor frecvente.

Printr-un proiect inițiat de Marian Vasile Sabie, viceprimarul comunei Fântânele, proiect susținut de Primărie și Consiliul Local, sistemul de iluminat a fost modernizat prin achiziționarea în rate și instalarea a 698 de lămpi LED.

”Această schimbare a eliminat costurile ridicate ale facturilor lunare și ale întreținerii vechiului sistem. Într-un calcul generic, în 2020, factura lunară pentru întreținerea vechiului sistem se ridica la aproximativ 7.000 lei. După modernizare, în 2021, costurile lunare, incluzând plata contractului de rate, au crescut la aproximativ 9.000 lei, reprezentând totuși o investiție eficientă și sustenabilă pe termen lung”, a explicat viceprimarul Marian Vasile Sabie.

În 2023, printr-un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 275.000 de lei, implementat prin GAL ”Valea Siretului de Jos”, iluminatul stradal se extinde și se modernizează și pe străzile care nu beneficiau anterior de această facilitate. Astfel, toate străzile comunei Fântânele sunt acum echipate cu 1.100 de lămpi LED, contribuind la o iluminare adecvată și sporind siguranța locuitorilor în timpul nopții. Viceprimarul Marian Vasile Sabie consideră această investiție un punct forte pentru comunitate, investiție care va fi urmată și de alte proiecte la fel de utile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iluminatul public în comuna Fântânele, asigurat cu 1.100 de lămpi LED.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iluminatul public în comuna Fântânele, asigurat cu 1.100 de lămpi LED5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei