Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 268 (8492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trist!

Trenurile Suceava – București vor fi semnificativ mai lente de luna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă în vestul României noua cale ferată Simeria – Arad pe care se va circula cu 160 de kilometri la oră este aproape finalizată, în cazul Sucevei Noul Mers al Trenurilor nu aduce vești bune.

Pe cea mai importantă rută, Suceava - București Nord, de pe 10 decembrie, când va intra în vigoare noul mers, se poate observa că toate trenurile vor avea timpi de parcurs mai mari, în medie cu 20-30 de minute. La un parcurs de aproximativ 6 ore, 6 ore și jumătate, putem vorbi așadar de diferențe majore.

Cel mai frapant este cazul trenurilor InterCity, pentru care călătorii achită și bilete mai scumpe. Astfel, trenul IC 552 care pleacă din Suceava spre Capitală în jurul orei 5.45 are acum un timp de mers de 5 ore și 42 de minute, iar din 10 decembrie timpul de mers va fi de 6 ore și 13 minute, adică 31 de minute în plus, un record negativ privind această rută și acest rang de tren.

Și perechea IC retur, cu plecare din București după-amiază, după ora 17.00, are acum un timp de 5 ore și 42 de minute, iar de la noul mers are timpul stabilit de fix 6 ore. Diferență de ”doar” 18 minute așadar.

Și restul trenurilor de la Suceava spre București vor face mai mult cu 15-20 de minute.

Ceva mai bine stă situația la returul de la București spre Suceava, unde diferențele sunt de 10-12 minute.

La general, fără a mai intra în detalii obositoare, cert este că de la noul mers nici un tren Suceava - București nu va mai face sub 6 ore. Noii timpi sunt între fix 6 ore și 6 ore și 38 de minute.

Cine a circulat cu aceste trenuri în ultimul an știe că actualmente multe acumulează întârzieri undeva la 20-30 de minute. Practic, s-a făcut acum o ajustare pentru a nu mai fi întârzierile zilnice.

Trist este că în locul progresului așteptat constatăm o înrăutățire evidentă a situației pe această linie importantă, magistrala 500 Suceava - București.

 

  • Timpii de mers pe alte rute importante cu plecare din Suceava

 

În cazul altor rute importante cu plecare din Suceava nu am identificat diferențe majore.

În mare, spre Cluj-Napoca timpii de mers rămân aceiași (distanța Suceava - Cluj se parcurge între 6 ore și 45 de minute și aproape 7 ore), de la Suceava la Vatra Dornei trenurile InterRegio (IR) vor face tot în jur de 2 ore și 30 de minute și puțin peste, în timp ce ruta Suceava - Iași rămâne competitivă, cu timpi de parcurs sub 2 ore la trenurile IR.

Cel puțin noi nu am reușit să găsim vreo rută cu plecare din Suceava cu timpi de mers semnificativi mai buni de la Noul Mers al Trenurilor.

Iar în aceste condiții nu prea putem vorbi de lucruri pozitive privind deplasarea pe calea ferată, cel puțin în cazul Sucevei.

Singurele aspecte pozitive sunt că s-au făcut ceva progrese la gradul de confort și că se menține circulația pe rutele secundare Suceava - Putna și Suceava - Cacica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenurile Suceava – București vor fi semnificativ mai lente de luna viitoare.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trenurile Suceava – București vor fi semnificativ mai lente de luna viitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei