Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 268 (8492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan susține eliminarea discriminărilor salariale la nivelul funcțiilor de execuție

Marţi, 14 Noiembrie 2023 (11:07:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Muncii și solidarității sociale, Simona Bucura, căreia îi cere să găsească soluții legislative pentru eliminarea discriminărilor salariale la nivelul funcțiilor de execuție în ceea ce privește casele teritoriale de pensii.

”În ultimii ani, volumul de muncă al angajaților din caselor teritoriale de pensii a crescut semnificativ, atât ca urmare a demarării procesului de digitizare a dosarelor de pensie, cât și al creșterii solicitărilor (dosare noi, solicitări de recalculare etc). Angajații în funcții de execuție de la nivelul Casei de Pensii Publice Suceava protestează zilnic, aproximativ o oră, revendicările lor fiind legate de faptul că la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice există mari discrepanțe de salarizare între funcțiile de execuție de la nivelul structurii centrale și cele de la nivelul Casei Județene Suceava, deși volumul de muncă ar fi considerabil mai mare. Aceleași argumente sunt aduse și de către angajații caselor județene de sănătate”, a precizat Ioan Balan.

Deputatul liberal a mai spus că la nivelul Ministerului Muncii și solidarității sociale se află în plin proces de elaborare noua lege a salarizării personalului din sectorul public (obiectiv PNRR), iar revendicările angajaților ar putea să fie soluționate prin noul cadru normativ ce se va aplica începând cu anul 2024.

În acest context, Ioan Balan vrea să știe în ce măsură noile grile de salarizare propuse prin noua lege a salarizării vor diminua din diferențele majore de salarizare la nivelul funcțiilor de execuție pentru angajații caselor teritoriale de pensii/case de sănătate

De asemenea, ministrul Simona Bucura este solicitată să spună când vor fi realizate primele majorări salariale pentru angajații caselor teritoriale de pensii/de sănătate, în condițiile în care aceștia nu au mai beneficiat de majorări de aproximativ șapte ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan susține eliminarea discriminărilor salariale la nivelul funcțiilor de execuție.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan susține eliminarea discriminărilor salariale la nivelul funcțiilor de execuție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei