Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 250 (8474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Spitalul Clinic de Urgență din Suceava vrea să cumpere, din economii, o sperietoare de păsări și o stație meteo pentru heliportul SMURD

Marţi, 24 Octombrie 2023 (15:20:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava intenționează să achiziționeze pentru heliportul SMURD de pe terasă o sperietoare de păsări, în valoare 22.500 de lei, și o stație meteo, în valoare de 5.000 de lei. Atât echipamentul de detectare a păsărilor și alertă automată, cât și stația meteo sunt necesare pentru obținerea certificării heliportului și pentru asigurarea protecției traficului aerian.

Potrivit informațiilor noastre, pe heliportul SMURD de la spital, a cărui construcție este finalizată de la sfârșitul anului 2021, primul elicopter de salvare va ateriza în primăvara anului viitor, când se vor încheia toate procedurile de obținere a avizelor și de certificare.

Banii pentru achizițiile menționate, cât și pentru alte investiții (tărgi pentru transportul pacienților din sala de angiografie și pentru secția Obstetrică -Ginecologie, sistem centralizat pentru controlul accesului cu cartele în secția ORL) provin din economii, conform notei de fundamentare întocmite de spital și transmisă Consiliului Județean Suceava, instituția tutelară a unității medicale. Pe de o parte, unul dintre medicii spitalului a renunțat la o serie de echipamente pe care le solicitase anterior, iar pe de altă parte, s-a modificat legislația în privința TVA, în sensul scutirii de la plată, ceea ce a dus la o economie totală de 441.240 de lei. Ca urmare a economiilor realizate, deficitul secțiunii dezvoltare a fost diminuat cu 359.670 de lei. Rectificarea bugetul Spitalului Clinic de Urgență se va face în ședința Consiliului Județean de vineri, 27 octombrie a.c..

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Clinic de Urgență din Suceava vrea să cumpere, din economii, o sperietoare de păsări și o stație meteo pentru heliportul SMURD.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Clinic de Urgență din Suceava vrea să cumpere, din economii, o sperietoare de păsări și o stație meteo pentru heliportul SMURD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei