Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 249 (8473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Flutur: Proiectul traseului „Via Mariae - Drumul Reconcilierii”, care pornește de la Putna, a primit recunoaștere europeană

Luni, 23 Octombrie 2023 (20:47:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că un alt proiect de succes al instituției pe care o conduce a primit o recunoaștere europeană. Gheorghe Flutur a spus că Rețeaua Europeană de Turism Cultural (ECTN) a acordat locul doi proiectului „Via Mariae - Drumul Reconcilierii”, depus de Consiliul Județean, la categoria Turism Spiritual, Religios și de Pelerinaj.

„Anul 2023 este anul în care turismul bucovinean a primit cele mai multe, cele mai apreciate distincții și recunoașteri. La începutul anului, Federația Europeană a Jurnaliștilor din Turism (FIJET) a desemnat Bucovina destinație turistică de top. Apoi, Bucovina a fost desemnată Destinația Anului, datorită zestrei extraordinare de mănăstiri și biserici, dintre care vom da exemplu aici pe cele de la Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Mănăstirea Humorului și Mitocu Dragomirnei. Acum, proiectul Via Mariae a primit o recunoaștere europeană foarte importantă”, a transmis Flutur.

El a adăugat că, în anul 2011, tot Consiliul Județean Suceava a lansat programul „Pelerin în Bucovina” cu o călătorie din centrul Vienei către Mănăstirea Putna. „De-a lungul anilor am organizat mai multe rute de pelerinaj în care am inclus biserici și mănăstiri ortodoxe, biserici catolice, biserici armenești, dar și trasee turistice din sate tradiționale, care prezintă în oferte trasee de pelerinaj”, a subliniat șeful administrației județene. Gheorghe Flutur a amintit și de pelerinajul anual către Mănăstirea Putna, pe 2 iulie, de pelerinajele către Bazilica de la Cacica, dar și de celelalte programe care au încurajat pelerinajele pe jos, pe biciclete, pe motociclete sau călare, toate apreciate tot mai mult de turiști. Președintele CJ Suceava a ținut să mai precizeze că Putna devine kilometrul zero al turismului, al rutelor de pelerinaj, având ca punct de plecare trei rute mari, „Drumul lui Ștefan cel Mare”, ”Via Transilvanica” și ”Via Mariae”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Proiectul traseului „Via Mariae - Drumul Reconcilierii”, care pornește de la Putna, a primit recunoaștere europeană.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Proiectul traseului „Via Mariae - Drumul Reconcilierii”, care pornește de la Putna, a primit recunoaștere europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei