Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 247 (8471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedepse de până la 5 ani de închisoare pentru gruparea de hoți care a dat spargeri cu prejudicii mari în zona Rădăuți

Vineri, 20 Octombrie 2023 (15:00:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Rădăuți a dat soluția într-un dosar de furt cu implicații importante, în care sunt judecați mai mulți recidiviști cu state vechi. Este vorba de gruparea care, conform anchetatorilor, era coordonată de, Andrei Alexandru Juravle, în vârstă de 35 de ani, din Falcău - Brodina, considerat de judiciariștii din poliție unul dintre cei mai versați hoți care au acționat în ultimii mulți ani pe raza județului.

Juravle a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani de închisoare. El a fost arestat preventiv o perioadă în acest dosar, după care a fost pus în libertate, sub control judiciar. Anterior, Juravle a fugit de mai multe ori de polițiștii care au avut de pus în executare mandate pe numele său.

Tot 5 ani de închisoare a primit și Vasile Cătălin Pleșca, și el considerat unul dintre principalii autori de furturi.

În același dosar, Florin Pleșca a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare, iar Gabriel Radu Iorga la 4 ani și 3 luni de detenție.

O pedeapsă importantă rezultantă mai are de executat și Pavel Corneliu Călinescu, din Dornești, 4 ani de închisoare.   

Restul inculpaților au fost condamnați cu suspendare, unul fiind și minor la data comiterii faptelor.  

Sentința Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Hoții care l-ar fi avut drept lider pe Juravle sunt acuzați că în perioada aprilie-iunie 2022 s-au constituit într-o grupare infracțională specializată în infracțiuni de furt din locuințe și societăți comerciale, dezvoltând conexiuni infracționale, relații ierarhice și evoluând constant la nivel organizatoric în vederea documentării și săvârșirii infracțiunilor.

 

·        Prejudicii mari, bani ascunși în borcane găsiți la percheziții. Furturi atent pregătite, din case unde erau bani sau alte valori

 

Conform unor informații făcute publice la vremea perchezițiilor, furturile au fost comise în Rădăuți, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi. Prejudiciul produs prin furturile săvârșite în perioada aprilie-iunie 2022 era calculat atunci la peste 150.000 de euro și 150.000 de lei și peste 1,5 tone motorină, din vehicule grele. Dosarul a fost trimis în instanță în luna octombrie a anului trecut.

La perchezițiile derulate în luna iulie a anului trecut au fost indisponibilizate sume mari de bani, respectiv aproximativ 70.000 de euro și peste 120.000 de lei, circa 300 de litri de motorină, dispozitive special modificate pentru scoaterea combustibilului din rezervoare, precum și scule electrice provenite din săvârșirea de furturi.

O parte din bani erau ascunși în borcane.

De asemenea, au fost ridicate la percheziții patru autoturisme și o autoutilitară aparținând membrilor grupării și folosite la cel puțin 10 furturi pe care polițiștii au reușit să le documenteze.

Andrei Alexandru Juravle a făcut parte din gruparea care acum câțiva ani a spart locuințele unor oameni de afaceri. În luna mai a anului 2018, el a intrat într-o casă din comuna Slatina, de unde a furat bani şi bijuterii din aur, prejudiciul reclamat fiind de 25.000 de lei.

Acesta a ispășit condamnarea pentru furturile mai vechi. El este acuzat că la aproximativ un an după eliberare a organizat noua grupare, cea care a acționat în perioada aprilie-iunie 2022.

Din nou, au fost furturi atent pregătite, s-a știut unde se acționează și de la cine sunt de furat bunuri valoroase sau sume mari de bani.

Pe lângă Juravle, mai sunt considerați autori principali în cadrul grupării Vasile Cătălin Pleșca, Florin Lazor Pleșca, Gabriel Raul Iorga și Pavel Corneliu Călinescu, toți din Dornești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse de până la 5 ani de închisoare pentru gruparea de hoți care a dat spargeri cu prejudicii mari în zona Rădăuți.
 Vizualizări articol: 2839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedepse de până la 5 ani de închisoare pentru gruparea de hoți care a dat spargeri cu prejudicii mari în zona Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei