Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 247 (8471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Artistul Daniel Pintilei și-a expus lucrările la Galeria de Artă Zamca

Vineri, 20 Octombrie 2023 (14:29:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Artistul Daniel Pintilei și-a expus lucrările joi, 19 octombrie 2023, la Galeria de Artă Zamca, unde a avut loc și vernisajul expoziției „Momente de Regăsire”.  Evenimentul cultural a fost o reușită remarcabilă, atrăgând iubitorii de artă din întreaga regiune. Curată și inovatoare, expoziția a încântat publicul vizitator, oferind o privire captivantă asupra naturii, prin ochii talentatului artist, spun organizatorii expoziției.

Criticului de artă Delia Leizeriuc a spus că „Daniel Pintilei pictează cu ochii, cu gândul, dezinvolt, cu pensulații înțelept brodate, iar culoarea racordată la tușele vizibile vibrează, redând senzația de densitate a atmosferei. Tehnica se potrivește perfect cu atmosfera diafană ce scaldă peisajul. (...) Aceste simple peisaje, dar totodată atât de captivante, sunt ca niște ferestre larg deschise spre lumină, care ne îndeamnă către o conexiune cu natura, cu sursa nemuritoare de vitalitate, forță și prosperitate. Aceste peisaje chiar ne ademenesc la odihnă și contemplare”.

Artistul Daniel Pintilei s-a destăinuit publicului și a spus că toată povestea sa a început din natură, subliniind astfel inspirația profundă pe care natura a avut-o asupra creațiilor sale. Prezent la eveniment, maestrul Mihai Pânzaru-PIM, curatorul expoziției, a lăudat contribuția artistului în lumea artistică, evidențiind astfel valoarea lucrărilor expuse.

Președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc, a reafirmat că Galeria Zamca se dedică atât artiștilor consacrați, cât și celor aflați la început de carieră, oferind lucrări de artă deosebite disponibile pentru achiziție. „În plus, selecția de miniaturi oferă opțiuni ideale pentru cadouri unice. Atelierul lui Daniel Pintilie din Bosanci servește ca un spațiu inspirațional pentru creație și instruire artistică, recunoscut de o delegație internațională a Asociației Institutului Bucovina pentru potențialul său excepțional”, a completat Vasile Gafiuc.

Printre cei prezenți la vernisaj s-au numărat Ana-Maria Ovadiuc, Cătălin Alexandru Chifan, Sorin Mihai Bârgăoan, artiști, Mihai Fomin, fotograf.

Expoziția „Momente de Regăsire” poate fi vizitată până pe 31 octombrie 2023, la Galeria Zamca, pe strada Zamca, numărul 17, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. Evenimentul cultural a fost organizat cu sprijinul Asociației Institutul Bucovina, Academia PIM și Direcția Județeană pentru Cultură Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul Daniel Pintilei și-a expus lucrările la Galeria de Artă Zamca.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artistul Daniel Pintilei și-a expus lucrările la Galeria de Artă Zamca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei