Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 198 (8422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protecția Copilului se oferă să acorde consiliere părinților și copiilor cu dizabilități de la Asociația „Steaua Speranței”

Joi, 24 August 2023 (15:15:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava se oferă să acorde consiliere psihologică părinților și copiilor cu dizabilități de la Asociația „Steaua Speranței”, după ce cinci femei de la această asociație au fost arestate preventiv pentru 30 de zile pentru săvârșirea de infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă.

Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că la instituția pe care o reprezintă nu a ajuns nici o sesizare, reclamație (nici de la vreun părinte, nici de la alte persoane) cu privire la o purtare abuzivă sau rele tratamente aplicate minorilor care beneficiau de terapie în cadrul Asociației „Steaua Speranței”.

„Noi nu avem nici un protocol, nici o legătură cu această asociație. Am cerut Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava o situație cu câți copii făceau terapie în cadrul Asociației <Steaua Speranței> și am cerut să ni se dea și numerele de telefon ale părinților acestor copii, pentru a-i contacta. Noi vrem să oferim consiliere psihologică părinților și copiilor care au trecut prin aceste traume. Deocamdată, nu avem alte date. Așteptăm, dacă se poate, să fim contactați de părinții care au nevoie de terapie și consiliere pentru copiii lor”, a mai spus Nicoleta Daneliuc.

Vă reamintim că cele cinci femei de la „Steaua Speranței” sunt arestate pentru 30 de zile pentru săvârșirea de infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă. Abuzurile asupra copiilor cu dizabilități s-ar fi petrecut în perioada 7-9 august 2023. Femeile lucrau în calitate de terapeuți la Asociația ”Steaua Speranței” și ar fi exercitat acte de violență asupra uneia sau mai multor victime minore, copii cu dizabilități aflați în centru. Cele cinci femei sunt Anca Valeria Maniliuc, Ioana Mădălina Buculei, Iuliana Sabin, Monica Mihaela Fădor, Andreea Gabriela Fădor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecția Copilului se oferă să acorde consiliere părinților și copiilor cu dizabilități de la Asociația „Steaua Speranței”.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protecția Copilului se oferă să acorde consiliere părinților și copiilor cu dizabilități de la Asociația „Steaua Speranței”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei