Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 198 (8422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


"Dresor" român la Rangers!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum vreo jumătate de secol și ceva, pe vremea când jucam și eu fotbal adevărat, cu legitimație, cu crampoane și pe gazon, unii fotbaliști obișnuiau să-și numească antrenorul nu "mister", caîn ziua de azi, când ne-am englezit cu toții (destui rămânând însă analfabeți pe partea de limba română!), ci "dresor". După mine, asta însemna, înainte de oarecare respect, asumarea statutului de animal de către cei "dresați". De aceea, pentru mine antrenorul era "domnul Cutare" sau "Nea...", când relația era mai apropiată sau când antrenorul stătea mai multă vreme în funcție (acolo, în iarbă, n-am auzit absolut niciodată apelativul "tovarășul", care în principiu era obligatoriu sub dictatura comunistă). Nu-mi amintesc de niciun coleg care să nu-l fi respectat pe antrenor, și nu-mi amintesc cavreun antrenor să fi fost mârlan sau să fi făcut discriminare între noi pe alte criterii decât cele ale formei sportive. Nu-mi amintesc de vreun moment de felul întors spatele când celălalt întinde mâna, la schimbare, sau de înjurat de-a dreptul. Acum, vedem tot mai frecvent asemenea conflicte, iar "dresorii" fac și ei chestii nefăcute, încercând să-și "marcheze teritoriul" asemenea câinilor, adesea fiindcă n-au alt tip de autoritate pe care să o impună jucătorilor. Un asemenea exemplu este antrenorul lui Glasgow Rangers, Michael Beale, care în loc să facă tot ce e omenește posibil pentru a-l aduce în formă maximă pe singurul său fotbalist realmente talentat, Ianis Hagi, s-a șucărit camăgaru' pe sat și l-a scos din lot pe Ianis chiar la play-off-ul pentru Europa, numai fiindcă Ianis (un băiat isteț, manierat, civilizat și respectuos) l-ar fi rugat să-l introducă mai mult și mai des! Numele ăsta, Beale, este unul destul de frecvent întâlnit aici, în zona noastră. Chiar dacă acolo se pronunță diferit, nu pot să nu mă gândesc că, după apucături, Beale asta de la Glasgow pare român!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Dresor" român la Rangers!?.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
"Dresor" român la Rangers!?4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei